Home » D:News » Românii, pe primul loc în topul turiștilor străini în Bulgaria

Românii, pe primul loc în topul turiștilor străini în Bulgaria

Românii, pe primul loc în topul turiștilor străini în Bulgaria
Credit foto: Unsplash
Publicat: 19.08.2020

Românii sunt pe locul 1 în topul turiștilor străini în Bulgaria. Turiștii români au preferat anul acesta hotelurile de 4 și 5 stele, cu regim ultra all inclusive. Durata medie a sejurului a fost de 5 nopți și facilitatea preferată de români a fost accesul direct la plajă.

În afara vacanțelor interne, Bulgaria rămâne în top 3 destinații preferate de români vara aceasta, având avantajul proximității, al resorturilor all inclusive și al calității plajelor. Hotelierii bulgari atrag turiștii români prin discounturile generoase de până la 40% fata de prețul sejururilor în anii trecuți și prin gratuitatea serviciilor pentru copiii sub 12 ani.

Conform unui comunicat al unui grup hotelier din Bulgaria, românii caută în mod special variante all inclusive sau chiar ultra all inclusive de cazare, care oferă acces non stop la băuturi și gustări, dar și șezlonguri și facilități de plajă gratuite.

Pentru sejururile de anul aceasta, hotelierii bulgari au pregătit promoții și tarife reduse cu până la 40% față de anul trecut. Astfel, dacă anul trecut un turist român plătea între 80 și 100 euro / persoană / noapte la un hotel de 4 stele din stațiunea Obzor, anul acesta prețurile încep de la 56 euro de persoană pe noapte, în regim all inclusive.

Diferența se face la hotelurile de 5 stele

Diferența crește considerabil pentru hotelurile de 5 stele, discountul ajungând și la 50% din prețul anului trecut. Într-un resort de 5 stele inaugurat anul trecut, turiștii plăteau între 130 – 150 euro / persoană / noapte în 2019, iar anul acesta prețurile încep de la 66 euro de persoană, copiii până în 12 ani beneficiind de gratuitate.

Conform datelor lanțului hotelier, turiștii români au preferat anul acesta hotelurile de 4 și 5 stele, cu regim ultra all inclusive. Durata medie a sejurului a fost de 5 nopți și facilitățile preferate de români au fost accesul direct la plajă, gratuitatea șezlongurilor și a prosoapelor de plajă și posibilitatea de a servi gustări sau băuturi pe tot parcursul zilei.

Bulgaria a fost una dintre primele țări care și-a deschis granițele pentru turiști și românii pot călători în Bulgaria fără restricții. Conform informațiilor oficiale, există obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, inclusiv în cadrul hotelurilor, în interior, în locurile publice, însă restaurantele sunt exceptate de la aceasta măsură. Totodată, cluburile și discotecile sunt funcționale, însă se impune asigurarea unui spațiu de 1 metru pătrat pentru fiecare dintre clienții aflați în locație.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase