Home » D:News » Ce amendă au primit mai mulți turiști care au hrănit o ursoaică și puii acesteia, în zona lacului Vidraru

Ce amendă au primit mai mulți turiști care au hrănit o ursoaică și puii acesteia, în zona lacului Vidraru

Publicat: 25.08.2020

Jandarmii argeșeni au amendat mai mulți turiști care hrăneau o ursoaică și puii acesteia, aflați pe carosabil, în zona Posada – Vidraru, anunță, luni dimineața, Jandarmeria Argeș.

Jandarmii argeșeni au fost sesizați duminică, prin apel 112, că în zona Posada – Vidraru, la carosabil, se află mai mulți urși.

Ajunși la fața locului, jandarmii au constatat prezența unei ursoaice cu pui, dar și a unor turiști care hrăneau animalele.

Cum au fost sancționați turiștii care au hrănit urși în zona Vidraru

„Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar cei doi turiști au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 lei la HCL nr. 21/2020 (Arefu), art. 5 lit. t pentru ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ și, respectiv, cu avertisment la HCL nr. 21/2020 (Arefu), art. 5 lit. u, pentru ’’fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice aflate la o distanță mai mică de 20 de m, precum și apropierea de acestea’’”, menționează sursa citată, potrivit Mediafax.

Sfaturi pentru turiștii care trec prin zone frecventate de animale sălbatice

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice, să nu interacționeze cu acestea și, mai ales, să nu le hrănească.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase