Home » D:News » Să te întorci la birou nu te mai încântă? O insulă tropicală din Marea Barieră de Corali are nevoie de îngrijitor

Să te întorci la birou nu te mai încântă? O insulă tropicală din Marea Barieră de Corali are nevoie de îngrijitor

Publicat: 09.09.2020

Un nou loc de muncă tocmai a devenit disponibil pe o insulă tropicală izolată din Marea Barieră de Corali, în apropiere de coasta statului australian Queensland.

Autoritatea Parcului Marin al Marii Bariere de Corali caută îngrijitor care să poată locui full-time pe Low Isles, aflată în jur de 16 kilometri depărtare de Portul Douglas.

Îngrijitorul ar trebui să întrețină destinația turistică Low Isles, dar și să protejeze fauna sălbatică locală.

Un astfel de loc de muncă ar putea părea palpitant, în special în vremurile de azi, cu distanțare socială și siguranță scăzută pe piața muncii, însă autoritățile avertizează că acest job nu este pentru toată lumea.

Ce înseamnă traiul într-un paradis tropical izolat

„Îngrijitorii trăiesc în paradis pe o insulă tropicală, înconjurată de Marea Barieră de Corali. Dar, îngrijirea insulei este o muncă grea și traiul într-un loc izolat înseamnă electricitate și apă limitată, ceea ce nu s-ar potrivi tuturor”, a explicat dr. Mark Read, director adjunct la Autoritatea Parcului Marin al Marii Bariere de Corali.

„Îngrijitorii trebuie să se implice în tot, de la menținerea clădirilor și infrastructurii, inclusiv a sistemului solar și cel de canalizare, cooperarea cu operatorii de turism, curățarea toaletelor, îngrijirea spațiilor verzi și numărarea populațiilor de păsări, precum porumbelul imperial pied (Ducula bicolor), transmite Standard.

„Căutam oameni care nu se sfiesc să se murdărească pe mâini și să trăiască în izolare”

„Căutam oameni cu pasiune pentru sustenabilitate și patrimoniul natural, experiență în îngrijirea infrastructurii și care nu se sfiesc să se murdărească pe mâini și să trăiască în izolare”, a mai adăugat Read.

Low Isles este o pereche de insule, la nord-est de Australia. Sunt o destinația populară pentru turiști, vizitatorii venind în mare parte din Portul Douglas pentru a observa păsări și face scufundări.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Bărbatul izolat de restul lumii de 31 de ani: ”E cel mai sigur loc de pe Pământ”

Cea mai frumoasă insulă din lume se află în Filipine și este o adevărată bijuterie tropicală

„Insula Paradisului” ascunde comori nebănuite. Peste 13.000 de specii de plante pot fi găsite aici

Topirea gheţii scoate la lumină noi insule din Antarctica

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase