Home » D:News » Cât va costa vaccinul împotriva coronavirusului

Cât va costa vaccinul împotriva coronavirusului

Publicat: 08.09.2020
Cât va costa vaccinul împotriva coronavirusului
Credit foto: Profimedia

Un vaccin împotriva coronavirusului pe care Sanofi îl dezvoltă cu compania britanică GlaxoSmithKline va avea un preț probabil mai mic de 10 euro dacă va fi aprobat pentru utilizare, a declarat șeful Sanofi din Franța, citat de Reuters.

„Prețul nu este complet stabilit … Costurile de producție vor fi evaluate în următoarele luni … Va fi sub 10 euro”, a declarat Olivier Bogillot pentru radioul France Inter.

Companiile de medicamente și agențiile guvernamentale sunt într-o cursă penta lansa vaccinuri pentru noul coronavirus și tratamente pentru COVID-19, care a ucis peste 879.000 de economii la nivel mondial.

Întrebat despre rivalii de la AstraZeneca (AZN.L), care se așteaptă la un preț de aproximativ 2,50 euro în Europa, Bogillot a spus: „Decalajul de preț pentru noi poate fi acela că ne folosim toate resursele interne, cercetătorii noștri, cercetările noastre centre. AstraZeneca externalizează o parte din activitate.”

O purtătoare de cuvânt a Sanofi a declarat prin e-mail, duminică, că prețul final va fi stabilit doar atunci când vaccinul va ajunge la stadiul final de testare.

„Anticipăm să putem determina un preț final în momentul studiilor noastre de fază III, când știm mai multe despre dozare. În acest stadiu, orice cifră este imprecisă. Mai puțin de 10 euro este doar una dintre ipotezele cu care lucrăm.”

Vaccinul împotriva COVID-19, pe bază de proteine

La începutul acestei săptămâni, Sanofi și GSK au declarat că au început un studiu clinic al vaccinului lor pe bază de proteine, cu ambiția de a ajunge la etapa finală de testare, cunoscută și sub numele de Faza III, până în decembrie, notează Mediafax.

Dacă rezultatele sunt pozitive, Sanofi și GSK speră să primească apobarea pentru vaccin în prima jumătate a anului viitor.

Sanofi lucrează, de asemenea, la un alt vaccin împotriva coronavirusului cu grupul american Translate Bio, care va utiliza o altă tehnologie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase