Home » D:News » O tânără de 26 de ani, prima femeie care a câştigat Premiul Africa pentru inovare al Academiei Regale

O tânără de 26 de ani, prima femeie care a câştigat Premiul Africa pentru inovare al Academiei Regale

Publicat: 09.09.2020
O tânără de 26 de ani, prima femeie care a câştigat Premiul Africa pentru inovare al Academiei Regale

Charlette N’Guessan este prima femeie care a câştigat premiul pentru inovare al Academiei Regale de Inginerie. Tânăra şi echipa ei au câştigat premiul de 25.000 de lire sterline. Ei au inventat un sistem de verificare digitală care foloseşte inteligenţa artificială şi recunoaşterea facială.

Charlette N’Guessan este prima femeie care a câştigat premiul. Invenția ei ar putea revoluţiona securitatea cibernetică şi ar putea ajuta la reducerea fraudei de identitate pe continent.

N’Guessan şi echipa ei au câştigat premiul de 25.000 de lire sterline (aproximativ 33.000 de dolari) pentru API-ul BACE, un sistem de verificare digitală care foloseşte inteligenţa artificială şi recunoaşterea facială pentru a verifica identitatea africanilor de la distanţă şi în timp real.

API-ul BACE funcţionează prin potrivirea fotografiei live a unui utilizator cu imaginea din documentele sale, cum ar fi paşapoartele sau cartea de identitate, a spus N’Guessan, citat de Mediafax.

Pentru site-urile web şi aplicaţiile online care au API BACE integrat în ele, utilizatorii vor fi verificaţi prin intermediul camerei web pentru a-şi stabili identitatea.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase