Home » D:News » Avertismentul șefului OMS: Trebuie să fim mai bine pregătiţi pentru următoarea pandemie

Avertismentul șefului OMS: Trebuie să fim mai bine pregătiţi pentru următoarea pandemie

Publicat: 09.09.2020
Avertismentul șefului OMS: Trebuie să fim mai bine pregătiţi pentru următoarea pandemie
Credit foto: Profimedia

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat faptul că întreaga lume ar trebui să fie mai bine pregătită în faţa următoarei pandemii.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut ţărilor să investească mai mult în sănătatea publică, starea de fapt demonstrând că puţine ţări au resursele necesare pentru a face faţă unei epidemii la nivel mondial.

Peste 27,9 milioane de oameni din lume au fost infectaţi cu noul coronavirus.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a mai spus Ghebreyesus, luni, la Geneva. „Istoria ne învaţă că focarele de infecţie şi pandemiile sunt o realitate. Dar când vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim pregătiţi, mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19”, a conchis Ghebreyesus, citat Reuters.

OMS: „Nu ne aşteptăm să vedem o vaccinare pe scară largă până la mijlocul anului viitor”

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis că nu se aşteaptă la vaccinări pe scară largă împotriva COVID-19 până la mijlocul anului 2021. Declarația a fost făcută de unul dintre purtătorii de cuvânt ai instituției. Explicația este că nici unul dintre vaccinurile testate nu oferă garanția eficacității.

„Niciunul dintre vaccinurile candidate în studiile clinice avansate nu a demonstrat până acum un semnal clar al eficacităţii de cel puţin 50%, considerată necesară de către OMS,” a declarat Margaret Harris, o purtătoare de cuvânt a instituţiei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase