Home » D:News » Ce afecţiuni, alimente şi medicamente te pot aduce, aparent, în pragul comei alcoolice

Ce afecţiuni, alimente şi medicamente te pot aduce, aparent, în pragul comei alcoolice

Ce afecţiuni, alimente şi medicamente te pot aduce, aparent, în pragul comei alcoolice
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 12.09.2020

Dan Idolu a rămas fără permis de conducere, după ce aparatul etilotest a arătat că băuse înainte de a urca la volan.

Cum nu a pus strop de băutură în gură, a cerut şi un test de sânge, iar rezultatul a fost negativ. Până au fost gata analizele, Dan a fost pieton, a plătit un avocat care să îl pregătească pentru proces şi a fost arătat cu degetul că a urcat băut la volan.

La fel a păţit şi Marian, care a fost prins în trafic, cu o alcoolemie de 2,8 la mie alcool pur în aerul expirat şi tot dintr-o greşeală.

Raul Pătraşcu, directorul Spitalului Judeţean Timişoara spune că de vină pentru rezultatele eronate ale alcoolemiei este cetona, o substanţă produsă în organism de anumite medicamente, alimente şi chiar afecţiuni cronice. Vaporii de cetonă sunt confundaţi de etilotest cu vaporii de alcool.

„Am clătit gura cu Listerine, fără să să fiu avertizat că are o concentraţie de alcool”

„Am clătit gura, pe marginea drumului, pe acostament, cu un produs de igienă orală, Listerine, albastru, fără să ştiu, fără să să fiu avertizat că are o concentraţie de alcool. Clătind gura, timp de un minut-două, şi la un minut fiind oprit de Poliţie, deci într-un interval de 3-4-5 minute, la testul cu etilotestul mi-a ieşit o alcoolemie de 0,18 la sută, pe care, bineînţeles, am negat-o”, spune Dan Idolu, director de Investiţii la Aeroportul Internaţional Timişoara, potrivit Mediafax.

„Politiștii din cadrul Serviciul Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani. În urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 2,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma analizelor de sânge, a rezultat faptul că bărbatul nu a consumat băuturi alcoolice”, spune Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Alte cauze comune sunt anumite medicamente

„Cauzele cele mai obişnuite sunt hipoglicemia, ca în cazul diabetului sau al persoanelor care au o dietă deficitară fie că ţin dietă, o dietă bazată pe puţini carbohidraţi, fie că ţin post de exemplu. Alte cauze comune sunt consumul de anumite medicamente, de asipirină, spre exemplu. Aspirina în exces poate produce aspirină în respiraţie, medicamentele pe bază de sulfaţi cum ar fi cele se oferă pacientelor care suferă de osteoporoză”, explică directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase