Home » D:News » Războiul dintre Apple și Epic Games atinge noi culmi după ce jocul Fortnite a fost scos din App Store

Războiul dintre Apple și Epic Games atinge noi culmi după ce jocul Fortnite a fost scos din App Store

Publicat: 10.09.2020
Războiul dintre Apple și Epic Games atinge noi culmi după ce jocul Fortnite a fost scos din App Store

Apple a dat şi ea în judecată Epic Games după ce jocul Fortnite a fost scos din App Store. Ei acuză că Epic Games şi-a făcut propriul sistem de plată în joc ca să nu plătească vreun comision.

Dată în judecată de Epic Games pentru scoaterea jocului Fortnite din magazinul de aplicaţii, Apple a răspuns cu propriul proces.

„Deşi se consideră un Robin Hood modern, e vorba doar de o companie cu o afacere de miliarde care refuză să plătească daune” acuză Apple.

Cum a încercat producătorul jocului Fortnite să evite comisionul Apple

Producătorul jocului Fortnite a introdus un sistem de plată prin care evita magazinul de aplicaţii al Apple care opreşte 30% comision. Miza este uriaşă: 116 de milioane de gameri aveau Fortine pe sistemul de operare de la Apple.

„Din cei 350 de milioane de utilizatori înregistraţi, mai mult de 116 milioane sunt pe iOS. Sunt mulţi jucători de Fortnite! Oamenii au cheltuit bani şi oamenii au comunităţi în interiorul acestor jocuri. Au un mod propriu prin care îşi trăiesc vieţile într-o lume care s-a schimbat foarte mult recent, iar oamenii caută tot mai mult un astfel de mediu. Aşa comunică ei cu prietenii, aşa se conectează între ei”, spune Lew Later, youtuber, potrivit Mediafax.