Home » D:News » Forţele Spaţiale americane trimit militari în Orientul Mijlociu

Forţele Spaţiale americane trimit militari în Orientul Mijlociu

Forţele Spaţiale americane trimit militari în Orientul Mijlociu
Credit foto: Profimedia
Publicat: 22.09.2020

Forţele Spaţiale din Statele Unite au anunţat, luni, trimiterea a 20 de militari în Peninsula Arabia, la o bază aeriană din Qatar, informează agenţia Associated Press.

Militarii americani vor fi staţionaţi în Baza aeriană Al-Udeid din Qatar. Este vorba de prima misiune externă a Forţelor Spaţiale ale SUA, înfiinţate de preşedintele Donald Trump. Ulterior, în baza aeriană din Qatar vor fi trimişi militari americani suplimentari.

„Începem să observăm alte naţiuni care sunt extrem de agresive în a se pregăti să extindă conflictele în spaţiu. Trebuie să fim pregătiţi să concurăm şi să apărăm toate interesele noastre naţionale”, a declarat colonelul Todd Benson, directorul detaşamentului Forţelor Spaţiale SUA din Baza Al-Udeid.

Câți soldați și ce buget va avea Forţele Spaţiale americane

Forţele Spaţiale americane vor avea 16.000 de militari şi un buget pe anul 2021 de 15,4 miliarde de dolari.

Colonelul Todd Benson a refuzat să spună care sunt ţările „agresive” la care s-a referit, dar, în Orientul Mijlociu, Statele Unite sunt preocupate de programul balistic iranian şi de eforturile Teheranului de a dezvolta capabilităţi de neutralizare a sateliţilor, potrivit Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase