Home » D:News » 25% dintre accidentele rutiere au loc în primele trei minute de la urcarea la volan

25% dintre accidentele rutiere au loc în primele trei minute de la urcarea la volan

25% dintre accidentele rutiere au loc în primele trei minute de la urcarea la volan
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 27.09.2020

25% dintre accidentele rutiere se petrec în primele trei minute ale călătoriei. Aceasta este concluzia unui studiu care a analizat milioane de călătorii cu mașina.

Studiul a fost realizat în Australia în perioada 2018-2019 și a analizat 3,2 milioane de călătorii cu maşina și 1.986 de accidente rutiere. Au participat 40.000 de şoferi și una dintre concluzii a fost că pe traseele scurte crește riscul de a se produce un accident.

Șoferii să renunţe la maşină pentru deplasări scurte

În cifre, studiul a demonstrat că 25% dintre accidente s-au produs în primele trei minute de la urcarea la volan, iar alte 14% în primele şase minute.

De aceea, cercetatorii spun că şoferii trebuie încurajaţi să renunţe la maşină pentru deplasări scurte şi să ia bicicleta sau să meargă pe jos. Asta ar însemna o scădere cu 40% a numărului de accidente, scrie Mediafax.

Pentru călătoriile mai lungi, experții recomandă planificare și pauze. În plus, șoferii sunt sfătuiți să renunțe la obiceiul de a folosi telefonul mobil în timpul deplasării. 26% dintre accidente se produc din cauza acestuia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase