Home » D:News » Fântânile dintr-o localitate din România au secat. Ce soluție s-a găsit pentru aprovizionarea cu apă

Fântânile dintr-o localitate din România au secat. Ce soluție s-a găsit pentru aprovizionarea cu apă

Fântânile dintr-o localitate din România au secat. Ce soluție s-a găsit pentru aprovizionarea cu apă
Credit foto: Pixabay
Publicat: 24.09.2020

Fântânile dintr-un sat din județul Prahova au secat, iar cei 60 de localnici au rămas fără sursă de apă potabilă. Situația a fost analizată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, care a decis ca ISU să asigure aprovizionarea temporară a localnicilor.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, toate cele șase fântâni din satul Bughea de Sus din comuna Teișani au secat.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis ca ISU să asigure aprovizionarea localnicilor până duminică.

„Prin Hotărârea nr.51/23.09.2020 a fost aprobată decizia ca, în perioada 23-27 septembrie 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova să asigure aprovizionarea cu apă a satului Bughea de Sus din comuna Teișani, unde, din cauza secării celor șase fântâni, toți cei 60 de localnici de aici au rămas fără sursă de apă curentă. După perioada menționată, primarul unității administrativ teritoriale va contracta servicii pentru aprovizionarea cu apă a comunei”, se arată în comunicat.

Vă recomandăm să citiți și:

Seceta devine o problemă din ce în ce mai serioasă: Italia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele şase decenii

Seceta are consecinţe dramatice asupra Mării Moarte

O nouă febră a aurului i-a cuprins pe aceşti oameni după ce seceta din California a secat mai multe râuri din munţi. „După şapte ore de muncă, iată ce am găsit”

Vin vremuri grele: perioadele de secetă din Europa vor creşte cu 80% până în anul 2100, avertizează cercetătorii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase