Home » D:News » Avantajele alegerii unui acoperiș din tablă fălțuită

Avantajele alegerii unui acoperiș din tablă fălțuită

Avantajele alegerii unui acoperiș din tablă fălțuită
Publicat: 24.09.2020

Un acoperiș realizat din tablă fălțuită poate reprezenta, pe termen lung, o investiție durabilă și foarte profitabilă. Avantajele multiple care derivă dintr-o astfel de alegere nu sunt deloc de neglijat, după cum vom arăta în cele ce urmează.

În ultimii ani tot mai mulți români au început să opteze pentru acoperișuri din tablă fălțuită, iar motivele sunt evidente: pe de o parte aspectul minimalist al unui acoperiș din tablă fălțuită conferă locuinței un design modern și totodată elegant, iar pe de altă parte tabla fălțuită pentru acoperiș este foarte rezistentă, comparativ cu alte produse similare.

Cele de mai sus nu sunt, însă, singurele beneficii pe care le aduce alegerea unui acoperiș realizat din tablă fălțuită. În cele ce urmează te invităm, așadar, să aflăm împreună și restul avantajelor care derivă din această alegere.

Calitatea oțelului suedez într-o soluție de acoperiș 100% românească

Dacă vorbim despre tablă fălțuită, vorbim, implicit, și despre unul dintre cele mai calitative și durabile produse disponibile pe piața acoperișurilor.

Cu grosimi variate și potrivite pentru toate tipurile de acoperiș și cu un miez din oțel suedez, prevăzut cu un strat anticoroziv din zinc, urmat de un strat de grund și unul de vopsea protectoare de calitate, tabla fălțuită promite o durată de viață de minimum 60 de ani.

Cu alte cuvinte, achiziționarea unui acoperiș din tablă fălțuită nu trebuie privită ca pe o simplă cheltuială, ci ca pe o adevărată investiție pe termen lung.

Alternativa ideală pentru acoperișuri cu diverse tipuri de înclinație

Tabla fălțuită este ideală pentru a fi montată pe acoperișuri cu pantă mică, mare sau foarte mare. În plus, montajul poate fi executat chiar și pe fațade verticale. Tabla fălțuită este, așadar, un produs foarte versatil, care se poate plia pe o gamă variată de tipuri de acoperiș.

În plus, și montajul se realizează cu mare ușurință, nefiind nevoie de găurirea panoului de tablă cu șuruburi. Mai precis, sistemul de prindere realizat prin fălțuire le permite panourilor să fie fixate de astereală, cu ajutorul unor cleme speciale, pe care le găsești în aproape toate magazinele care comercializează produse și soluții pentru acoperiș.

Montajul se realizează fără perforarea suprafeței de tablă

Un alt avantaj important al alegerii unui acoperiș din tablă fălțuită vizează și montajul. Spre deosebire de montajul complicat de care este nevoie în cazul altor tipuri de acoperiș existente pe piață, în cazul tablei fălțuite montajul nu necesită un timp îndelungat și nici procedee complexe. Un asemenea acoperiș se montează cu ușurință și nu necesită investiții suplimentare de timp, bani sau efort.

Una dintre caracteristicile unice ale acestui tip de acoperiș este faptul că, atunci când acesta este montat, suprafața panoului de tablă nu necesită găurire cu șuruburi. Cu alte cuvinte, sistemul de îmbinare este realizat pentru a fi foarte intuitiv: mai precis, acesta este realizat prin fălțuirea panourilor de tablă și prinderea acestora cu ajutorul unor cleme de astereala acoperișului.

Așadar, montajul unui acoperiș din tablă fălțuită este bazat pe un sistem foarte intuitiv, gândit special pentru a te ajuta să economisești atât resurse financiare, cât și efort și timp.

Garanții extinse pentru durabilitate, coroziune și menținerea culorii

Așa cum aminteam anterior, tabla fălțuită este realizată, de obicei, din oțel nordic, considerat a fi unul dintre cele mai rezistente și durabile materiale existente. Tocmai datorită caracteristicilor tehnice de excepție, orice achiziție, indiferent de producătorul ales, vine însoțită de garanții extinse în privința duratei de exploatare, a coroziunii și a menținerii constanței culorii în timp.

Mai precis, achiziționarea acestui tip de tablă va fi însoțită de garanții diverse, cel mai des întâlnite fiind cele pentru o durată de exploatare de minimum 60 de ani și pentru menținerea constanței culorii timp de cel puțin 30 de ani. De asemenea, un acoperiș din tablă fălțuită vine însoțit, de regulă, și de o garanție pentru coroziune, de 40 de ani. Așadar, nu am exagera cu nimic dacă am afirma că tabla fălțuită reprezintă una dintre cele mai trainice soluții pentru acoperișuri existente pe piață.

Soluție prietenoasă cu mediul și o cantitate mai mică de noxe

Un acoperiș din tablă fălțuită este ideal și pentru persoanele care își doresc să reducă impactul negativ pe care îl au asupra mediului înconjurător materialele folosite pentru construcția unei case.

Majoritatea acoperișurilor realizate din tablă fălțuită sunt acoperite cu un strat de vopsea ecologic, care se deosebește de produsele tradiționale de pe piață prin conținutul biodegradabil, pe bază de uleiuri vegetale. Astfel, un acoperiș din tablă fălțuită va produce o cantitate mult mai mică de noxe și va contribui în mod real la diminuarea poluării mediului înconjurător.

Rezistență impresionantă chiar și în cele mai aprige condiții meteo

Oțelul nordic din care este realizată tabla fălțuită a fost testat, de-a lungul timpului, într-o varietate de condiții meteo, de la vânturi puternice și zăpezi aprige, la temperaturi caniculare, furtuni violente, umiditate ridicată, grindină, temperaturi sub limita înghețului etc.

Patruzeci de ani de teste realizate în aproape toate zonele de pe glob au dus la o singură concluzie: un acoperiș din tablă fălțuită rezistă cu brio chiar și în condiții meteorologice extreme. În plus, un asemenea acoperiș este foarte rezistent și la zgârieturi și radiații UV.

În concluzie, acestea sunt principalele motive pentru care acoperișurile realizate din tablă fălțuită au devenit din ce în ce mai populare în rândul cumpărătorilor din România.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase