Home » D:News » OMS anunţă că testele rapide pentru COVID-19 vor avea un preț de 5 dolari pentru anumite țări

OMS anunţă că testele rapide pentru COVID-19 vor avea un preț de 5 dolari pentru anumite țări

Publicat: 30.09.2020
OMS anunţă că testele rapide pentru COVID-19 vor avea un preț de 5 dolari pentru anumite țări
sursa foto: Pixabay

Aproximativ 120 de milioane de teste rapide de diagnosticare a noului coronavirus vor fi puse la dispoziţia ţărilor cu venituri mici şi medii la maximum 5 dolari pe unitate, a anunțat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează Reuters.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că producătorii Abbott ABT.N şi SD Biosensor au ajuns la un acord cu Fundaţia Bill & Melinda Gates să „pună dispoziţia peste 120 de milioane de teste rapide COVID-19, uşor de utilizat şi uşor de folosit într-o perioadă de şase luni”.

Testele vor deveni în viitor mai ieftine

El a declarat într-o conferinţă de presă de la Geneva că se prefigurează în prezent un preţ de cel mult 5 dolari pe unitate, dar se aşteaptă ca în viitor ele să devină mai ieftine.

„Acest lucru va permite extinderea testelor pentru coronavirus, în special în zonele greu accesibile, care nu au facilităţi de laborator sau suficient personal medical calificat pentru a efectua teste”, a spus Tedros.

Cifrele raportate în prezent reprezintă probabil o subestimare

Numărul oficial de decese de Covid-19 este subestimat, a spus un oficial alt oficial Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Mediafax.

„Cifrele raportate în prezent reprezintă probabil o subestimare a acelor indivizi care au contractat virusul SARS-CoV-2 sau au murit ca urmare a acestuia. Vă pot asigura că numerele actuale sunt probabil o subestimare a adevăratului bilanţ al COVID-19”, a spus dr. Mike Ryan, cel mai mare expert al corpului în situaţii de urgenţă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase