Home » D:News » Unei femei a început să îi curgă lichidul din creier pe nas, după ce a fost testată pentru COVID-19

Unei femei a început să îi curgă lichidul din creier pe nas, după ce a fost testată pentru COVID-19

Unei femei a început să îi curgă lichidul din creier pe nas, după ce a fost testată pentru COVID-19
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 04.10.2020

Un test nazal pentru COVID-19, cu bețișor cu un tampon de vată în vârf, a atins învelișul creierului unei femei, astfel că a început să îi curgă lichid din nas, au relatat medicii într-un jurnal medical.

Pacienta, care are peste 40 de ani, avea o afecțiune medicală rară nediagnosticată, iar testul pentru depistarea infecției cu COVID-19 pe care l-a primit ar fi fost efectuat în mod necorespunzător, fiind vorba despre o succesiune de evenimente puțin probabile. Totuși, riscul de pe urma testelor nazale rămâne foarte scăzut.

Însă, cazul femeii a demonstrate că profesioniștii din domeniul sănătății ar trebui să aibă grijă să urmeze îndeaproape protocoalele de testare, a declarat Jarrett Walsh, autorul principal al lucrării apărute în JAMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery.

Necesitatea unei pregătiri adecvate a celor care efectuează testele nazale pentru COVID-19

Oamenii care au suferit intervenții chirurgicale pentru sinusuri sau pentru baza craniului ar trebui să opteze pentru teste orale pentru coronavirus, dacă acestea sunt disponibile, a mai adăugat Walsh.

„Incidentul a scos în evidență necesitatea unei pregătiri adecvate a celor care efectuează testul și necesitatea vigilenței după efectuarea testului”, a adăugat Dennis Kraus, de la Spitalul Lenox Hill din New York, dar care nu a fost implicat în raportul medical.

Femeia a primit testul înainte unei intervenţii chirurgicale elective de hernie, iar la scurt timp după aceea a observat că îi curgea lichid din nas. Mai apoi, femeia a început să sufere de dureri de cap, vărsături, rigiditate a gâtului și sensibilitate la lumină.

Femeia și-a revenit complet în cele din urmă

„A mai primit testul și în trecut, pentru o altă intervenție, în aceeași parte a nasului, însă nu a avut nicio problemă. Pacienta crede că în timpul testului nu a fost folosită cea mai bună tehnică și că bețișorul a intrat prea mult”, a precizat Jarrett Walsh.

Totodată, femeia a fost tratată cu ani în urmă pentru hipertensiune intracraniană, ceea ce înseamnă că presiunea din lichidul cefalorahidian, care protejează creierul, era prea ridicată.

Medicii au drenat o parte din lichid, iar problema a fost rezolvată, potrivit Science Alert.

Însă, femeia a dezvoltat encefalocel, un fel de proeminență din creier, care se extindea în cavitatea nazală și care risca să se spargă. Afecțiunea medicală a trecut neobservată până când fișa medicală veche a pacientei a fost analizată de noii medici, care au efectuat o intervenție chirurgicală pentru repararea defectului în iulie. De atunci, femeia și-a revenit complet.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Mesajul Melaniei Trump după ce ea și președintele SUA au fost confirmați cu COVID-19

Genele ancestrale ar putea fi de vină pentru unele cazuri severe de coronavirus

Cum ar putea răcelile de sezon să ne protejeze de infecția cu noul coronavirus

Ce spun ANPC și ANSVSA despre supraviețuirea coronavirusului pe alimente, după studiul de la Universitatea din București

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase