Home » D:News » Președintele Trump, criticat după ce s-a plimbat cu mașina, bolnav de COVID

Președintele Trump, criticat după ce s-a plimbat cu mașina, bolnav de COVID

Președintele Trump, criticat după ce s-a plimbat cu mașina, bolnav de COVID
Credit foto: Profimedia
Publicat: 06.10.2020

Experții medicali pun sub semnul întrebării decizia lui Donald Trump de a-i saluta pe susținătorii săi din mașină, în fața spitalului unde este tratat pentru Covid-19.

Președintele american Donald Trump a ieşit să îşi salute suporterii, din maşină. Fanii preşedintelui s-au strâns în afata spitalului Walter Reed. Preşedintele putea reveni luni la Casa Albă

Există îngrijorări că președintele SUA, care purta o mască, ar fi putut pune în pericol membrii serviciului secret din interiorul mașinii, notează BBC.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că voiajul de duminică a fost categorisită de echipa medicală ca fiind sigură.

Întrebările rămân asupra gravității bolii lui Trump după declarațiile contradictorii din weekend. Președintele se află în spital de vineri, după ce a anunțat cu câteva ore mai devreme că a fost testat pozitiv la virus.

Covid-19 a infectat peste 7,4 milioane și a ucis mai mult de 200.000 de oameni din SUA, potrivit Universității Johns Hopkins.

Trump și-a salutat „patrioții” aflați afară

Trump a făcut semn cu mâna din interiorul mașinii după ce a postat pe Twitter că va părăsi spitalul Walter Reed, lângă Washington, pentru a face o „vizită surpriză” către „patrioții” aflați afară.

Experții spun că scurta călătorie cu mașina a președintelui a încălcat recomandările de sănătate publică și i-ar fi putut infecta pe agenții serviciului secret aflați în interiorul vehiculului.

„SUV-ul prezidențial nu este numai blindat, ci sigilat ermetic împotriva atacurilor chimice. Riscul transmiterii Covid-19 în interior este la fel de mare în măsura în care nu se supune procedurilor medicale”, a scris pe Twitter dr. James Philips, medic la același spital unde președintele este tratat.

Ce ar trebui să facă cei care au fost în mașină cu Trump

El a spus că cei din interiorul mașinii președintelui riscă să se îmbolnăvească și ar trebui să fie în carantină timp de 14 zile.

De asemenea, democrații au criticat călătoria, iar Camera Reprezentanților, iar congresmanul Hakeem Jeffries a scris pe Twitter: „Avem nevoie de conducere. Nu de fotografii”.

Dar Judd Deere a apărat decizia, spunând că „au fost luate măsuri de precauție adecvate pentru a-l proteja pe președinte și pe toți cei care îl susțin”.

În weekend, rapoartele medicilor au arătat că starea președintelui a fost mai gravă decât s-a raportat anterior.

Casa Albă a spus că Trump se confruntă cu „simptome ușoare” ale Covid-19, dar în weekend medicii au confirmat că a primit oxigen suplimentar de două ori în două zile.

De asemenea, președintelui i s-a administrat steroidul dexametazonă, care este rezervat în mod normal pentru cazuri grave.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase