Home » D:News » Doi frați, retrași de la școală de părinți deoarece restricțiile le afectează dezvoltarea

Doi frați, retrași de la școală de părinți deoarece restricțiile le afectează dezvoltarea

Doi frați, retrași de la școală de părinți deoarece restricțiile le afectează dezvoltarea
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 21.10.2020

Doi frați, elevi în clasele a III-a și a V-a la aceeași unitate de învățământ din Galați, au fost retrași de la școală de părinții lor. Aceștia au depus o hârtie la secretariatul școlii prin care au explicat că restricțiile le afectează copiilor dezvoltarea din punct emoțional, psihic și fizic.

Părinții au stabilit că din cauza restricțiilor impuse de autorități în timpul epidemiei de Covid 19 cei doi frați nu vor merge la școală până la începutul anului școlar viitor.

„Subsemnații…, în calitate de părinți ai elevilor…., înscriși în clasa a V-a și a III-a la Școala 25 Galați vă solicităm să luați act de de retragerea copiilor noștri de la cursurile școlare ale anului 2020-2021, urmând să-i înscriem pentru continuarea studiilor în anul școlar 2021-2022. Vă aducem la cunoștință că hotărârea de a ne retrage copiii de la școală am luat-o având în vedere situația actuală din țara noastră, precum și faptul că sunt impuse restricții și sunt limitate și încălcate drepturile copiilor la sănătate, la liberă mișcare”, scrie în documentul trimis conducerii școlii.

Cum au explicat părinții decizia de a retrage copiii de la școală

Părinții își explică decizia tot prin intermediul hârtiei adresate directoarei școlii.

Noi, în calitate de părinți, v-am adus la cunoștință faptul că nu suntem de acord cu măsurile impuse în școală, că nu suntem de acord cu limitarea și încălcarea drepturilor copiilor noștri și nu numai. Noi, în calitate de părinți, apreciem că prin impunerea restricțiilor și prin limitarea și încălcarea drepturilor copiilor se aduce o atingere gravă dezvoltării normale atât din punct de vedere psihic, emoțional și fizic. Atâta timp cât conducerea școlii și nu numai nu au reușit să găsească cele mai bune soluții în vederea continuării procesului de învățare, ne-am văzut nevoiți să procedăm la retragerea copiilor de la cursurile școlare aferente anului școlar 2020-2021”.

Reprezentanții școlii au informat conducerea Inspectoratului școlar despre această situație. Inspectorul general al județului Galați susține că încă de la începutul anului școlar părinții s-au împotrivit măsurilor luate de autorități.

„Părinții i-au trimis la școală fără mască încă de la începutul anului. Profesorii i-au întrebat pe copii, le-au oferit măști, ei au spus că nu poartă. Mai mult chiar, a avut loc un conflict în curtea școlii în urma căruia unul dintre părinți a fost amendat de polițiști. După aceea, părinții au solicitat adeverință medicală astfel încât copiii să facă doar cursuri online”, a explicat inspectorul școlar general, Onuț Atanasiu, citat de Mediafax.

La școlile din județul Galați au fost înregistrate aproximativ 50 de cereri prin care părinții solicitau ca elevii să nu poarte măști și să nu folosească dezinfectant.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase