Home » D:News » Soluţia alternativă la lockdown propusă de doctorul Adrian Marinescu

Soluţia alternativă la lockdown propusă de doctorul Adrian Marinescu

Soluţia alternativă la lockdown propusă de doctorul Adrian Marinescu
Medicul Adrian Marinescu
Publicat: 03.11.2020

Doctorul Adrian Marinescu a spus la Marius Tucă Show că are o soluţie alternativă la lockdown. Medicul ar înlocui lockdown-ul cu izolarea celor pozitivi și testarea masivă.

Francezii, italienii şi spaniolii au anunţat restricţii dure, anunţuri urmate de proteste violente din partea oamenilor nemulţumiţi.

Doctorul Adrian Marinescu, invitat la Marius Tucă Show, se gândeşte la o altă soluţie.

„Nouă ne-ar trebui 150.000 sau 200.000 de teste pe zi”

„Aş înlocui lockdown-ul cu lucrurile pe care le presupune izolarea, mă interesează să îi izolez pe cei pozitivi şi acum aş testa cu ce pot, cu PCR şi cu teste rapide, să ajung ca în Marea Britanie cu 300.000 de teste pe zi, nouă ne-ar trebui 150.000 sau 200.000”, spune medicul, potrivit Mediafax.

„Ce măsuri trebuie să iau ca să nu ajung la colaps?”

Cu privire la veşnica întrebare, cât mai rezistă sistemul medical, Adrian Marinescu are un punct de vedere personal: „Răspunsul meu este ce măsuri trebuie să iau în mod dinamic ca să nu ajung în punctul în care totul intră în colaps? Un calcul pe hârtie îmi spune că am un anumit număr de infectări într-o zi în Capitală, ştiu ce a fost în ultimele două săptămâni, ştiu ce va fi într-o săptămână-două, e destul de simplu să îmi dau seama de câte locuri am nevoie în mod real, asta se poate face la nivel de statistică: câte spitale, câte locuri la ATI pentru a nu intra într-un colaps peste două săptămâni”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase