Home » D:News » Trenurile cu hidrogen ar putea înlocui vechile locomotive diesel. Țara care a anunțat deja înlocuirea întregii flote

Trenurile cu hidrogen ar putea înlocui vechile locomotive diesel. Țara care a anunțat deja înlocuirea întregii flote

Trenurile cu hidrogen ar putea înlocui vechile locomotive diesel. Țara care a anunțat deja înlocuirea întregii flote
Sursa foto: Siemens Mobility
Publicat: 06.12.2020

Pregătite pentru a înlocui vechile locomotive diesel, noile trenuri cu hidrogen Mireo Plus H pot atinge o viteză maximă de 160 km/h și acoperi distanțe de până la 600 Km cu o singură alimentare.

Operatorul național de căi ferate din Germania, Deutsche Bahn (DB), anunță planuri pentru înlocuirea flotei de locomotive diesel cu o alternativă nepoluantă non-electrică.

Aflate deja la stadiul de testare experimentală, locomotiva dezvoltată de compania Siemens Mobility folosește un sistem hibrid bazat pe acumulatori li-ion și hidrogen presurizat, ambele obținute din surse regenerabile cum ar fi panouri fotovoltaice sau ferme eoliene.

Noul tren va evita degajarea în atmosferă a aproximativ 330 de tone de dioxid de carbon

Primul tren de acest tip va acoperi traseul Tübingen, Horb și Pforzheim, în landul german Baden-Württemberg, primele curse de încercare fiind programate pentru anul 2024.

Deutsche Bahn estimează că doar în faza de proiect pilot, noul tren va evita degajarea în atmosferă a aproximativ 330 de tone CO2.

Citește continuarea pe Go4it!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase