Home » D:News » Mai mulţi japonezi au murit din cauza sinuciderii luna trecută decât de COVID-19 în 2020

Mai mulţi japonezi au murit din cauza sinuciderii luna trecută decât de COVID-19 în 2020

Mai mulţi japonezi au murit din cauza sinuciderii luna trecută decât de COVID-19 în 2020
Credit foto: Pixabay
Publicat: 02.12.2020

Sinuciderile au crescut în Japonia pentru a patra lună consecutiv, principala cauză fiind criza economică provocată de pandemia de COVID-19. Japonia are una dintre cele mai mari rate ale sinuciderii din lume.

Numărul sinuciderilor din Japonia a crescut în luna octombrie pentru a patra lună consecutiv şi a ajuns la cel mai ridicat grad din ultimii cinci ani.

Potrivit datelor preliminare ale poliţiei, numărul total de sinuciderilor pentru luna octombrie a fost de 2.153, o creştere de peste 300 faţă de luna precedentă şi cel mai mare număr lunar din mai 2015, scrie Reuters.

Sinuciderile în rândul femeilor sunt mai frecvente decât la bărbaţi, iar experţii spun că acest lucru se întâmplă din cauza presiunii mult mai mari pe care o simt acestea raportat la societate şi locurile de muncă.

Numărul sinuciderilor, în creștere

Cazurile de sinucidere au scăzut constant până în iulie, dar apoi impactul economic al pandemiei de COVID-19 a început să se simtă şi numărul sinuciderilor a început să crească.

De-a lungul timpului, în Japonia, sinuciderea a fost văzută ca o modalitate de a evita ruşinea sau dezonoarea, potrivit Mediafax. Timp de mulţi ani cererea de ajutor psihologic a fost stigmatizată, iar aceste elemente au dus la rata mare a sinuciderilor din ţară.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase