Home » D:News » Putin ordonă Rusiei să înceapă săptămâna viitoare vaccinările în masă împotriva COVID-19

Putin ordonă Rusiei să înceapă săptămâna viitoare vaccinările în masă împotriva COVID-19

Putin ordonă Rusiei să înceapă săptămâna viitoare vaccinările în masă împotriva COVID-19
Vaccinul Sputnik V împotriva COVID-19 / Credit foto: Profimedia
Publicat: 03.12.2020

Președintele Vladimir Putin a ordonat autorităților ruse să înceapă vaccinările în masă împotriva COVID-19 săptămâna viitoare. Rusia a înregistrat 589 noi decese cauzate de coronavirus.

Rusia va produce 2 milioane de doze de vaccin în următoarele zile, a spus Putin, potrivit Reuters.

„Să începem odată treaba”, i-a spus Putin vicepremierului Tatiana Golikova, şefa Comandamentului operativ de luptă împotriva coronavirusului.

Rusia susținea că vaccinul său, „Sputnik V”, este eficient în 92% din cazuri împotriva COVID-19, conform rezultatelor intermediare.

Golikova a declarat că vaccinarea în masă ar putea începe voluntar din decembrie.

Rusia, pe locul patru după numărul de cazuri de COVID-19

Cu peste 2.350.000 infecții, Rusia are al patrulea cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume, după Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Rusia a înregistrat peste 41.000 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.

Autoritățile din Sankt Petersburg au ordonat închiderea barurilor și restaurantelor din 30 decembrie până în 3 ianuarie, pentru a combate creșterea cazurilor, potrivit Mediafax. Muzeele, teatrele și sălile de concert ar urma să fie închise în orașul cu peste 5 milioane de oameni pe durata sărbătorilor de Anul Nou al Rusiei, în perioada 30 decembrie – 10 ianuarie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase