Home » D:News » SUA sancţionează companii, inclusiv din China, care colaborează cu regimul din Coreea de Nord

SUA sancţionează companii, inclusiv din China, care colaborează cu regimul din Coreea de Nord

Publicat: 09.12.2020
SUA sancţionează companii, inclusiv din China, care colaborează cu regimul din Coreea de Nord
Sursa foto: Pixabay

Administraţia Donald Trump a anunţat sancţiuni asupra unor companii, inclusiv din China, care ajută Coreea de Nord să evite interdicţia privind exporturile de cărbune, informează agenţia Reuters.

Sancţiunile vizează şase companii şi patru nave cargo, a comunicat Departamentul american al Trezoreriei.

„Coreea de Nord continuă să evite interdicţia ONU privind exporturile de cărbune, un produs care generează venituri esenţiale pentru finanţarea programelor de arme de distrugere în masă”, a declarat Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei.

Regimul nord-coreean foloseşte frecvent munca forţată a deţinuţilor în industria minieră, inclusiv pentru cărbune, exploatând propriul popor pentru avansarea programelor ilicite de armament”, a precizat Steven Mnuchin.

China condamnă sancțiunile impuse de Statele Unite

Administraţia de la Beijing a condamnat vehement, marţi, noile sancţiuni impuse de Statele Unite din cauza crizei politice din Hong Kong şi vânzările de armament american în Taiwan.

Ministerul chinez de Externe l-a convocat pe ambasadorul american pentru a-i transmite „indignarea puternică” faţă de acţiunile Washingtonului, potrivit agenţiei Associated Press.

„Acţiunile Statelor Unite încalcă normele de bază ale relaţiilor internaţionale, reprezintă ingerinţe grave în afacerile interne chineze, afectează grav relaţiile bilaterale, sunt arogante, neraţionale şi negative”, a declarat Zheng Zeguang, adjunct al ministrului chinez de Externe, potrivit Mediafax.

„China va aplică măsuri puternice de retorsiune şi îşi va apăra cu determinare suveranitatea, securitatea şi interesele”, a afirmat, la rândul său, Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Statele Unite au anunţat luni sancţiuni care vizează 14 oficiali chinezi, în contextul acţiunilor Beijingului împotriva opoziţiei din Hong Kong. De asemenea, Washingtonul a aprobat vânzarea în Taiwan a unor sisteme de comunicaţii militare în valoare de 280 de milioane de dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase