Home » D:News » Cererea românilor pentru destinații exotice a explodat în luna noiembrie

Cererea românilor pentru destinații exotice a explodat în luna noiembrie

Publicat: 20.12.2020
Cererea românilor pentru destinații exotice a explodat în luna noiembrie
Sursa foto: Pixabay

Cererea românilor pentru destinații exotice precum Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Zanzibar, Egipt și Ras al-Khaimah (Emiratele Arabe) a explodat în luna noiembrie.

Măsurile luate în majoritatea țărilor europene, nevoia de distanțare fizică și faptul că școala se face online trimite de Revelion, dar și în următoarele două-trei luni, mii de români, care altfel ar fi ales pârtiile de ski sau orașe de pe continent, în destinații exotice precum Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Zanzibar, Egipt și Ras al-Khaimah (Emiratele Arabe), potrivit unui studiu al reprezentanței în România a Dertour.

Un test negativ COVID-19 trebuie prezentat înainte de plecare

Conform turoperatorului, turiștii români pleacă în aceste destinații cu zboruri charter, directe, iar înainte de plecare trebuie să prezinte un test negativ COVID-19.

Primul zbor charter pentru Maldive de Revelion s-a vândut în patru zile, cu toate că cel mai ieftin pachet era 1299 de euro de persoană. Tot atunci s-a vândut integral și zborul pentru Zanzibar, unde o vacanță costă de la 1319 euro/pers.

Operatorul a lansat un al doilea zbor charter pentru Revelion spre Maldive, iar locurile s-au epuizat tot în câteva zile, iar al treilea zbor charter s-a vândut într-o singură zi.

Tarife de Revelion cu până la 50% mai mici față de anii trecuți

„N-am mai putut organiza alte zboruri charter către Maldive, deși cererea era foarte mare, pentru că n-au mai fost cazări disponibile. Avem în schimb 5 zboruri charter de Revelion spre Egipt și în curând îl vom lansa pe al saselea”, a explicat Cosmin Marinof, directorul general al Dertour România.

Tarifele de Revelion sunt, în aceste destinații, cu până la 50% mai mici față de anii trecuți. Pentru că există cerere foarte mare pentru destinații exotice și în perioada de după sărbători, începând cu 15 ianuarie 2021, continuând cu vacanța copiilor de la finalul lui ianuarie, când tarifele scad cu 20-30% față de Revelion, si până în aprilie, compania operează o serie de zboruri charter spre Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Egipt și Ras al Khaimah (Emiratele Arabe).

O destinație nouă din Emiratele Arabe Unite, mai puțin cunoscută românilor

Prețurile încep de la 977 euro de persoană în Maldive, 999 euro în Riviera Maya (Mexic), de la 1497 euro în Punta Cana, de la 472 în Egipt, Dubai de la 525 euro și de la 649 euro în Ras Al Khaimah.

Ras al Khaimah este o destinație nouă din Emiratele Arabe Unite, mai puțin cunoscută românilor, dar cu opțiuni de vacanță la standarde înalte și prețuri accesibile, operată cu zbor charter, sejururi de tip all inclusive, resorturi mari pe plaja, la 45 de minute de Dubai și cu servicii în hoteluri de lanț cu prețuri de la 649 euro.

Multe zboruri vor acoperi și perioada Valentine’s Day pentru care există cerere încă de pe acum.

Cei care stau o lună într-o destinație exotică primesc tarife cu 50% mai mici și există deja turiști români care au ales să stea o lună în Maldive și să lucreze de acolo. Pentru un astfel de sejur, o familie a plătit 20.000 de euro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase