Home » D:News » 500 de cadre medicale, vaccinate împotriva COVID-19 astăzi la Cluj. Când începe vaccinarea populației generale

500 de cadre medicale, vaccinate împotriva COVID-19 astăzi la Cluj. Când începe vaccinarea populației generale

500 de cadre medicale, vaccinate împotriva COVID-19 astăzi la Cluj. Când începe vaccinarea populației generale
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 27.12.2020

La Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a ajuns ultracongelatorul necesar depozitării dozelor de vaccin. Campania de vaccinare în Cluj începe la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unde 500 de cadre medicale vor fi imunizate astăzi.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a transmis că sunt pregătite cabinetele de vaccinare din cadrul unităților sanitare, stocul de materiale este asigurat, iar centrul regional de stocare a vaccinului pentru regiunea N-V este Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, unde a ajuns ultracongelatorul necesar depozitării dozelor de vaccin.

Campania de vaccinare este împărțită în 4 etape, potrivit sursei citate.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 începe duminică la Cluj

„În județul Cluj, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va debuta în 27 decembrie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, pentru aproximativ 500 de cadre medicale, dozele ajungând direct de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino”, spune Abrudean.

Acest spital este sigurul inclus în etapa 0. Lucrătorii din domeniul sănătății și social, public și privat sunt incluși în etapa 1 cuprinzând totodată personalul sanitar și auxiliar din spitale publice și private, ambulatorii, personalul din laboratoare, medici rezidenți (acolo unde își fac modulul, la spitalul unde se află la data vaccinării), stomatologi și asistenți, medici de familie și asistenți, medici școlari și asistenți, farmaciști, personal lucrător al Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj, paramedici, voluntari, personal centre de îngrijire rezidențiale și medico-sociale și rezidenți, personal care acordă îngrijire la domiciliu, personalul din Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, personal centre de dializă și transfuzii, personal implicat în campaniile de vaccinare, potrivit Mediafax.

Cum se va desfășura vaccinarea populației

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj va asigura și vaccinarea medicilor de familie și a medicilor școlari suplimentar față de personalul propriu. Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” va prelua vaccinarea personalului din cadrul Serviciului de Ambulanță a Județului Cluj, iar Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca va prelua vaccinarea medicilor stomatologi.

În etapa a doua etapă va fi vaccinată populația la risc incluzând adulții peste 65 ani, bolnavii cronici indiferent de vârstă, personal cheie din instituțiile statului, personal din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale, autoritățile judecătorești, sectorul economic vital (electricitate, gaze, apă, alimentar, combustibili, medicamente și material sanitare, transport persoane și mărfuri, feroviar, aeroport ), comunicații: STS, radio, tv naționale, mass media cu risc de expunere, poștă și curierat, unități de învățământ și creșe, salubritate și deșeuri.

Ultima etapă include populația generală adultă și pediatrică. Programarea pentru vaccinarea populației se va face în mod electronic, telefonic sau prin medicul de familie.

Platforma electronică și echipamentele de înregistrare necesare fiecărui centru de vaccinare sunt asigurate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale iar evidența va fi ținută prin Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) în care se consemnează vaccinarea: tipul de vaccin, produsul, lotul, data, se programează în mod automat data rapelului (după 21 zile), se notifică persoana vaccinată în prima fază, cu 24h înainte de reprogramare, prin sms sau e-mail și se eliberează dovada vaccinării după fiecare doză independentă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase