Home » D:News » 3 schimbări de făcut anul acesta pentru a economisi bani de sărbători

3 schimbări de făcut anul acesta pentru a economisi bani de sărbători

3 schimbări de făcut anul acesta pentru a economisi bani de sărbători
Publicat: 24.12.2020

Perioadă sărbătorilor de iarnă este arhicunoscută pentru ușurința cu care ne face să scoatem foarte mulți bani din buzunar pentru cadouri, mâncare și alte bucurii de moment. Din nefericire, trăim vremuri deosebit de instabile din punct de vedere financiar, iar o excursie la shopping nu este chiar distracția de care aveți nevoie în acest moment. Există totuși câteva schimbări pe care le puteți face pentru a sărbători cum se cuvinte acest minunat eveniment fără a declara falimentul personal pe 1 ianuarie.

  1. Meniul de sărbători – tradiția spune că masa de Crăciun și Revelion trebuie să fie îmbelșugată, chiar dacă cea mai mare cantitate de alimente pe care le pregătim pentru aceste evenimente ajunge, inevitabil, la coșul de gunoi. Încercați să stabiliți dinainte un meniu mai ușor pentru acest an, care să cuprindă nu doar mâncăruri digerabile ci și cantități mai mici. Astfel, veți reuși nu doar să economisiți bani, ci și să vă protejați împotriva bolilor acute care apar din cauza mâncatululi excesiv cum ar fi indigestia sau pancreatita.
  2. Înlocuiți cadourile scumpe cu articole hand made – dacă obișnuiți să le cumpărați celor dragi cadouri la prețuri exorbitante pentru a le arăta dragostea și aprecierea dumneavoastră, aflați că puteți face acest lucru și fără să vă cheltuiți toți banii. Încercați ca anul acesta să achiziționați bunuri confecționate de artiști și artizani locali, care de cele mai multe ori pot fi personalizate după cum vă doriți. Bucuria celor dragi va fi poate mai mare decât de obicei, iar dumneavoastră veți avea aceleași satisfacții de sărbători chiar dacă ați cheltuit mai puțin.
  3. În loc să vă achiziționați un cadou scump de care, de cele mai multe ori, nu vă mai bucurați după câteva săptămâni, faceți o bucurie celor care au mai multă nevoie. Dacă nu vă permiteți să cumpărați ceva nou, faceți un inventar al lucrurilor dumneavoastră. Veți fi uimiți de câte hăinuțe, jucării și alte obiecte nu mai aveți nevoie, chiar dacă sunt într-o stare foarte bună. Le puteți igieniza și împacheta frumos pentru a le trimite asociațiilor care se ocupă cu ajutorul celor mai puțin norocoși.

Dacă sărbătorile de anul acesta vă găsesc într-un moment delicat din punct de vedere financiar, puteți apela oricând la un împrumut rapid cum sunt cele de pe site-ul kalkulator wynagrodzen. În acest fel vă asigurați, măcar pentru moment, liniștea de care aveți nevoie pentru a vă pune ordine în bugetul lunar. Un credit rapid vă oferă nu doar liniștea de moment pentru ca dumneavoastră să puteți petrece sărbătorile așa cum se cuvinte, ci și flexibilitate în returnarea banilor. Astfel, veți fi relaxat o perioadă mai lungă de timp.

Tendința de a cheltui mulți bani de sărbători vine exclusiv din presiune socială. Dacă eliminați acest stimul veți observa că nu aveți nevoie de multe lucruri pentru a fi fericit. Un cadou artizanal personalizat pentru cei dragi face mai mult decât orice parfum scump, iar o prăjitură de casă simplă împărțită cu cei dragi este mult mai gustoasă decât torturile și mâncărurile grase achiziționate din comerț.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase