Home » D:News » Cofondatorul Alibaba Jack Ma n-ar mai fi fost văzut de peste două luni

Cofondatorul Alibaba Jack Ma n-ar mai fi fost văzut de peste două luni

Cofondatorul Alibaba Jack Ma n-ar mai fi fost văzut de peste două luni
Jack Ma, fondatorul Alibaba / Credit foto: Shutterstock
Publicat: 05.01.2021

Cofondatorul Alibaba Jack Ma n-ar mai fi fost văzut de peste două luni, creându-se astfel un val de controverse în urma listării eşuate a grupului Ant, cel mai mare fintech din lume, notează Business Insider.

Omul de afaceri chinez nu a mai fost văzut în public din luna noiembrie a anului trecut, iar zvonurile au început să circule în condiţiile în care Ma nu a reuşit să apară în ultimului episod al show-ului său de talente, „Africa’s Business Heroes”, care le oferă antreprenorilor africani şansa de a câştiga 1,5 milioane de dolari.

Ulterior, miliardarul în vârstă de 56 de ani a fost înlocuit de Lucy Peng, un executiv în cadrul Alibaba, pentru a face parte din juriu şi conform unui purtător de cuvânt al companiei, Ma nu şi-a putut duce la capăt îndatoririle din cauza unui program tot mai încărcat, transmite Financial Times.

În plus, Ma a fost şters de pe pagina de internet a show-ului şi nu a fost inclus în videoclipurile de promovare.

China a luat în vizor companiile miliardarului

Ştirea vine în contextul în care liderii de la Beijing au luat în vizor companiile miliardarului, după ce Jack Ma a criticat în mod public autorităţile de reglementare financiară din China.

În octombrie, listarea duală a grupului Ant a fost oprită după ce autorităţile au semnalat o serie de „probleme majore”, incluzând aici un set de schimbări raportate la mediul de reglementare al fintech-urilor. Anterior, Ma a declarat că sistemul de reglementare continuă să sufoce inovaţia şi trebuie reformat imediat dacă intenţionează să alimenteze creşterea economică din ţară. Cel care ar fi oprit listarea – care ar fi marcat cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) de anul trecut – ar fi fost preşedintele chinez Xi Jinping, scria în noiembrie The Wall Street Journal.

În schimb, Jack Ma s-a oferit să înmâneze părţi din fintech către guvernul de la Beijing, conform unor surse citate de MarketWatch: „Puteţi lua orice platformă din cadrul Ant, atât timp cât ţara are nevoie”, ar fi declarat omul de afaceri.

Alibaba este una dintre cele mai mari companii de e-commerce din lume, vânzările depăşind 56 de miliarde de dolari în timpul evenimentului de shopping Single’s Day din 2020. Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Jack Ma deţine o avere netă de 50,6 miliarde de dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase