Home » D:News » Aleksei Navalnîi anunță că se întoarce în Rusia

Aleksei Navalnîi anunță că se întoarce în Rusia

Publicat: 14.01.2021

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi, care învinovățește Kremlinul pentru că l-a otrăvit, se va întoarce la Moscova duminică.

„Nu s-a pus niciodată problema de a reveni sau nu. Pentru că nu am plecat niciodată. M-am trezit în Germania, într-o cutie de terapie intensivă. Duminică, 17 ianuarie, mă voi întoarce acasă”, a scris Aleksei Navalnîi pe Twitter.

Aleksei Navalnîia fost otrăvit cu un agent neurotoxic

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a simțit rău în august, în timpul unui zbor din Siberia spre Moscova. Navalny a ajuns într-un spital din Germania, iar reprezentanții Guvernului german declarau că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Novichok.

Moscova a negat orice implicare

Ulterior, Aleksei Navalnîi l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că se află în spatele otrăvirii sale: „Afirm că Putin se află în spatele acestei infracțiuni, nu am altă versiune a ceea ce s-a întâmplat”, potrivit Mediafax.

Moscova a negat orice implicare. Președintele rus Vladimir Putin a spus că, dacă agenții de informații ruși ar fi vrut să-l omoare pe domnul Navalnîi, „am fi terminat treaba”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase