Home » D:News » De când se vor reîntoarce elevii la școală

De când se vor reîntoarce elevii la școală

De când se vor reîntoarce elevii la școală
Publicat: 15.01.2021

Elevii se întorc la școală, din 8 februarie, a anunțat, joi, președintele Klaus Iohannis, acesta precizând că majoritatea școlilor se vor deschide. Decizia a fost luată după discuțiile cu ministrul Sănătății, ministrul Educației, dr. Raed Arafat și dr. Adriana Pistol.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul discuțiilor avute cu ministrul Sănătății și ministrul Educației, că s-a ajuns la o decizie în unanimitate.

„Începând semestrul 2, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea școlilor se vor redeschide, asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluția în ultimele săptămâni”, a spus joi președintele Klaus Iohannis.

Revenirea elevilor și preșcolarilor va ține seama de rata de infectare din localitate.

Majoritatea școlilor se redeschid. Elevii se întorc la școală. Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul 2, în localitățile care se încadrează în așa numitul scenariu verde – cu relativ puține cazuri – toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben – adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare – lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală și la grădiniță copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, elevii din clasele I -IV și copiii din clasele terminale VIII și XIII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu continuă pentru un timp să meargă la școală cei de la grădiniță și de la ciclul primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6, localitate se carantinează și toată lumea merge în online”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Fiecare universitate decide, în funcție de specific

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că fiecare universitate decide, în funcție de specific, dacă permite studenților să revină la cursuri în format fizic, dată fiind autonomia universitară. Universitățile se pot alinia, însă, scenariului din postuniversitar.

„Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară”, a spus președintele Klaus Iohannis, după anunțul privind redeschiderea școlilor și revenirea elevilor la școală din 8 februrie.

Potrivit președintelui, universitățile sunt libere să se alinieze scenariului după care funcționează și instituțiile de învățământ preuniversitar.

„Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. Trebuie să respectăm restricțiile și, apropo de restricții, se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru școli”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase