Home » D:News » O nouă mutație a coronavirusului a fost descoperită în Germania

O nouă mutație a coronavirusului a fost descoperită în Germania

O nouă mutație a coronavirusului a fost descoperită în Germania
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 20.01.2021

Germania este ultima țară care a descoperit o nouă mutație a coronavirusului, o nouă variantă fiind identificată în rândul unui grup de pacienți spitalizați în Bavaria.

Presa locală a raportat pentru prima dată luni că o variantă necunoscută a coronavirusului a fost descoperită la 35 de pacienți la un spital din orașul Garmisch-Partenkirchen, din sud-estul Germaniei.

Virusul modificat a fost găsit la 35 din 73 de persoane nou infectate din spital. Probele sunt acum examinate la spitalul universitar Charité din Berlin. CNBC a contactat ministerul sănătății din Germania pentru confirmarea rapoartelor.

Oficialii au spus că varianta este diferită de variantele descoperite recent în Marea Britanie și Africa de Sud.

Nu este clar dacă mutația a făcut virusul mai transmisibil

Directorul medical adjunct al spitalului, Clemens Stockklausner, a declarat într-o conferință de presă că nu este clar încă dacă mutația a făcut virusul mai transmisibil (ca și în cazul variantelor descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud) sau mai mortal.

Nici variantele britanice și din Africa de Sud nu s-au dovedit a provoca mai multe decese, deși ca urmare a capacității lor de a se răspândi mai ușor au cauzat mai multe infecții, spitalizări și, ca urmare, mai multe decese.

Marea Britanie și Irlanda, în special, au văzut o răspândire rapidă a virusului mutant, care a provocat o creștere a infecțiilor și a lăsat unele spitale să se lupte cu un aflux de pacienți.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase