Home » D:News » Statele Unite ale Americii acuză China de „acte de genocid” și „crime împotriva umanității”

Statele Unite ale Americii acuză China de „acte de genocid” și „crime împotriva umanității”

Publicat: 21.01.2021

Abuzurile comise de autorităţile chineze asupra etnicilor uiguri din regiunea Xinjiang reprezintă „acte de genocid”, a anunţat, marţi, Departamentul de Stat de la Washington, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

„Republica Populară Chineză, sub conducerea Partidului Comunist, a comis acte de genocid împotriva uigurilor majoritar musulmani şi asupra altor grupuri etnice şi religioase din Xinjiang”, transmite Departamentul de Stat.

„Crime împotriva umanităţii” comise începând cu martie 2017

Secretarul de Stat american în funcţie, Mike Pompeo, a atribuit Administraţiei comuniste de la Beijing „crime împotriva umanităţii” comise începând cu martie 2017.

„Cred că genocidul continuă şi că asistăm la o încercare sistematică a partidului unic din statul chinez de distrugere a uigurilor. Sunt crime împotriva umanităţii care au fost comise împotriva uigurilor musulmani şi a altor membri ai grupurilor etnice şi religioase din Xinjiang”, a afirmat Mike Pompeo, potrivit Mediafax.

„Acţiuni severe de lipsire de libertate asupra a peste un milion de civili”

Autorităţile din China au comis „acte de detenţie arbitrară şi alte acţiuni severe de lipsire de libertate asupra a peste un milion de civili”, a acuzat Mike Pompeo, denunţând şi cazuri de muncă forţată sau de îngrădire a libertăţii religioase şi de expresie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase