Home » D:News » Cum va arăta biroul post-pandemie și câți angajați cred că își vor relua activitatea la birou în 2021

Cum va arăta biroul post-pandemie și câți angajați cred că își vor relua activitatea la birou în 2021

Cum va arăta biroul post-pandemie și câți angajați cred că își vor relua activitatea la birou în 2021
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 22.01.2021

Peste o treime din angajați cred că își vor relua activitatea la birou în 2021, împreună cu întreaga echipă. Biroul viitorului oferă mai multă siguranță, mai puțină rutină și o platformă pentru manifestări creative.

Mai mult de o treime (36,5%) dintre angajații care au răspuns unui sondaj recent inițiat de Genesis Property, pentru a înțelege mai bine percepția oamenilor despre perspectiva reîntoarcerii la birou și așteptările lor de la biroul viitorului, cred că întreaga echipă din compania în care lucrează se va întoarce anul acesta la birou.

Cei mai mulți spun că birourile au devenit o parte importantă a jobului lor în contextul COVID-19 și peste 57% vor evalua mai atent acest criteriu în viitor, când se vor afla în situația de a-și căuta un nou loc de muncă.

Accent mai mare pe birouri delimitate care facilitează distanțarea

Dacă proximitatea biroului față de casă rămâne un factor important pentru majoritatea angajaților (65%), anul pandemic a crescut importanța măsurilor sanitare luate în clădire (51% dintre respondenți) și a modului de organizare a spațiului, cu accent mai mare pe birouri delimitate care facilitează distanțarea (49,3% dintre respondenți).

În același timp, 41% spun că vor evalua atent, de-acum înainte, și tehnologiile adoptate în spațiul de birouri pentru mai multă siguranță privind sănătatea lor și a colegilor.

O oportunitate pentru integrarea de tehnologii bazate pe inteligența artificială

În perspectivă, pe lângă măsurile pentru sănătate pe care peste 60% dintre respondenții la sondaj le văd necesare în clădirile de birouri astăzi și în viitor, mulți angajați consideră că este loc și pentru alte schimbări. Spre exemplu, 52% cred că, în viitor, birourile ar trebui să ofere angajaților o experiență integrată de muncă, stil de viață, divertisment și socializare. Alți 45% consideră că situația actuală reprezintă o oportunitate pentru integrarea de tehnologii bazate pe inteligența artificială, care pot elimina activități repetitive și de rutină, redefinind modul în care vor lucra în viitor. Nu în ultimul rând, 40% își doresc ca, pe viitor, să aibă oportunitatea să lucreze în spații care le ofere un mediu mai bun pentru a-și manifesta și creativitatea, potrivit Mediafax.

Sondajul a fost desfășurat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eșantion de 1.062 de utilizatori de internet din toată țara, dintre care aproape 60% femei și peste 70% cu vârsta între 25 și 40 de ani. 8 din 10 erau angajați full-time și aproximativ 77% ocupau poziții cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanță, financiar, energie, imobiliare, auto sau comerț.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase