Home » D:News » A murit Andrew Brooks, cercetătorul care a dezvoltat primul test rapid pentru coronavirus

A murit Andrew Brooks, cercetătorul care a dezvoltat primul test rapid pentru coronavirus

A murit Andrew Brooks, cercetătorul care a dezvoltat primul test rapid pentru coronavirus
Andrew Brooks
Publicat: 01.02.2021

Andrew Brooks, care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru depistarea coronavirusului, a murit la 51 de ani. Descoperirea sa a ajutat milioane de oameni să obțină rezultatele rapid chiar în primele zile ale pandemiei.

Andrew Brooks, profesor de cercetare la Universitatea Rutgers, care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru coronavirus, a murit pe 23 ianuarie în Manhattan, la vârsta de 51 de ani, potrivit The New York Times.

Cauza morții lui Andrew Brooks a fost un atac de cord, a spus sora sa, Janet Green.

În aprilie 2020, când testele pentru coronavirus erau rare și rezultatele se obțineau greu, dr. Brooks a primit aprobarea de urgență a Administrației pentru Alimente și Medicamente pentru tehnica sa, care promitea să crească radical viteza și siguranța procesului de testare.

Milioane de teste COVID cu metoda dezvoltată de Andrew Brooks

„În loc să aveți un tampon nazo- sau orofaringian care este plasat în nas sau adânc în gât, trebuie pur și simplu pusă salivă într-un tub”, a spus el pentru Bill Hemmer de la Fox News adăugând: „Nu necesită colectarea de către un lucrător medical”.

În cele 10 luni de când dr. Brooks a primit aprobarea, lucrătorii din domeniul sănătății au efectuat mai mult de patru milioane de teste COVID-19 folosind metoda sa, care rămâne unul dintre cele mai fiabile mijloace de a determina dacă cineva are coronavirus.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase