Home » D:News » Israelul a extins vaccinările împotriva COVID-19 la tinerii de peste 16 ani

Israelul a extins vaccinările împotriva COVID-19 la tinerii de peste 16 ani

Israelul a extins vaccinările împotriva COVID-19 la tinerii de peste 16 ani
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 05.02.2021

Israelul a extins vaccinările împotriva COVID-19 la tinerii de peste 16 ani.

Israelul a extins vaccinările anti-COVID-19 pentru a-i include și pe tinerii cu vârsta peste 16 ani, au declarat miercuri oficialitățile, citați de Reuters. Măsurile vin în condițiile în care noile infectări și decesele cresc din nou.

Premierul Benjamin Netanyahu spera că vaccinarea rapidă în Israel, alături de cel de-al treilea blocaj național, va permite redeschiderea economiei în luna februarie.

Cazurile grave și decesele au crescut brusc

Dar cazurile grave și decesele au crescut brusc, fiind atribuite în principal noilor tulpini extrem de contagioase. Cifrele Ministerului Sănătății arată că Israelul a înregistrat până în prezent 663.665 de cazuri și 4.888 de decese.

Aproximativ 35% din cei 9 milioane de locuitori din Israel au primit vaccinul Pfizer Inc, a spus Ministerul Sănătății, dar media celor vaccinați a scăzut față de săptămânile precedente, potrivit Mediafax.

Oricine care are peste 16 ani ar putea fi vaccinat

Ministerul a anunțat că oricine care are peste 16 ani ar putea fi vaccinat.

De asemenea, ministrul adjunct al Sănătății, Yoav Kisch, a declarat pentru postul de radio israelian 103 FM că tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani ar putea fi vaccinați începând cu luna aprilie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase