Home » D:News » Johnson & Johnson a cerut autorizarea vaccinului cu doză unică împotriva COVID-19

Johnson & Johnson a cerut autorizarea vaccinului cu doză unică împotriva COVID-19

Johnson & Johnson a cerut autorizarea vaccinului cu doză unică împotriva COVID-19
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 08.02.2021

Johnson & Johnson cere autorităților de reglementare din SUA să autorizeze utilizarea de urgență a vaccinului Covid-19, deschizând astfel scena pentru un potențial al treilea vaccin disponibil în SUA în câteva săptămâni.

Conform Wall Street Journal, solicitarea J & J vine după publicarea rezultatelor unui studiu clinic internațional, conform căruia o singură doză a vaccinului s-a dovedit eficientă în 66% de cazuri în prevenirea bolii Covid-19 moderate și severe. În studiul făcut în SUA, vaccinul a avut o eficiență de 72%.

Eventuala autorizare a vaccinului J & J ar putea duce la o campanie de vaccinare în masă din SUA, în condițiile în care blocajele în distribuția celor vaccinurilor Pfizer și Moderna au dus la un ritm mai lent al vaccinărilor decât cel așteptat.

Vaccinul J & J ar putea simplifica procedurile, deoarece este administrat într-o singură doză. De asemenea, vaccinul J & J poate fi păstrat la temperaturi mai ridicate pentru o perioadă mai lungă decât primele două vaccinuri.

Johnson & Johnson vrea să producă peste un miliard de doze de vaccin

Compania din New Brunswick, New Jersey, se așteaptă să aibă la dispoziție milioane de doze imediat după autorizare, au spus oficialii federali. Compania se așteaptă să producă peste un miliard de doze în total în acest an, la nivel global.

Guvernul SUA a cumpărat deja 100 de milioane de doze de la J&J.

FDA (Food and Drug Administration) are programată o ședință din 26 februarie. Dacă FDA urmează același calendar ca și pentru primele două vaccinuri, ar putea ajunge la o decizie cu privire la vaccinul J & J până la sfârșitul lunii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase