Home » D:News » Avantajele unui dezumidificator în casa ta

Avantajele unui dezumidificator în casa ta

Avantajele unui dezumidificator în casa ta
Publicat: 22.02.2021

Un dezumidificator este un aparat eficiente care vine cu multe beneficii pentru locuința ta și, cel mai important, pentru tine. el elimină substanțe potențial periculoase care îți pot afecta casa, familia și chiar iubitele animale de companie.

Un dezumidificator face acest lucru curățând aerul de excesul de umiditate, pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului, a bacteriilor și a altor particule, care pot duce la o varietate de probleme de sănătate pe termen lung.

Iată care sunt principalele avantaje ale deținerii unui dezumidificator în locuință.

1. Prevenirea mucegaiului

Cel mai grav coșmar al fiecărui proprietar de locuință: mucegaiul. Mucegaiul este o specie fungică care determină descompunerea materialelor naturale printr-un proces cunoscut sub numele de biodegradare. Mucegaiul poate deveni periculos în cantități mari, punând în pericol sănătatea locuitorilor gospodăriei. Simptomele alergiilor la mucegai pot include: iritații la nivelul ochilor și gâtului, erupții pe piele, strănut, mâncărime în gât și / sau tuse, ca să nu mai vorbim că contribuie la atacurile de astm.

Aerul umed este mediul ideal pentru înflorirea mucegaiului (50-65% umiditate), iar un dezumidificator poate elimina surplusul de umiditate, împiedicând în același timp creșterea mucegaiului nou. Dacă tu sau oricine din casa ta suferiți de atacuri de astm frecvente sau dacă vezi mucegai în creștere în diferite locuri, atunci ar trebui să te gândești cu tărie la cumpărarea unui dezumidificator pentru locuința ta.

2. Îmbunătățești calitatea aerului

Calitatea aerului din casa ta nu este măsurată doar în cantitatea de toxine pe care poți sau nu să le respiri, ci și în funcție de nivelul de umiditate al aerului. Deși nu se poate nega că un purificator de aer este cel mai eficient mod de a curăța aerul de substanțe potențial dăunătoare, un dezumidificator joacă de asemenea un rol important în îmbunătățirea calității aerului din interior.

De fapt, indiferent de câte plante de apartament ai în casă sau câte purificatoare de aer sunt în funcțiune, este imposibil să menții calitatea aerului în casă la un nivel sănătos dacă există prea multă umiditate.

3. Ajută la eliminarea acarienilor de praf

Așa cum am discutat mai sus, dezumidificatoarele joacă un rol complicat în îmbunătățirea calității generale a aerului interior din casa ta. Nu numai prin îndepărtarea nivelurilor excesive de umiditate, ci și prin eliminarea acarienilor de praf.

Acarienii de praf din gospodărie sunt o cauză obișnuită pentru multe alergii și pentru astm și se dezvoltă în climă umedă și caldă. Un dezumidificatot ajută la menținerea umidității totale în casa ta la un nivel optim, ajutând astfel la curățarea mediului în care supraviețuiesc acarienii.

Deși probabil că nu vei eți scăpa niciodată complet de acarieni mici, există o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a-i ține la distanță. Crearea unui mediu nefavorabil în care să trăiască va ajuta la prevenirea posibilelor afecțiuni legate de sănătate pe care le pot provoca.

4. Îți protejează casa

Nivelurile ridicate de umiditate pot distruge integritatea structurală a casei tale. În timp, umezeala poate afecta lemnul din casa ta, inclusiv grinzile de susținere, provocându-le deformarea, crăparea sau chiar despicarea. Mucegaiul poate începe să crească în perete. Piesele metalice pot începe să ruginească. Totul pentru că este prea multă umiditate în casa ta. Un dezumidificator este o modalitate ușoară de a preveni deteriorarea lentă a casei, creând în același timp un mediu de viață mai sănătos pentru familia ta.

5. Te ajută să te simți confortabil

Când umezeala este prezentă în spațiu, temperaturile se pot simți mai calde decât sunt de fapt. Îndepărtând umezeala din aer, te vei simți mai confortabil fără a fi nevoie să pornești aerul condiționat. De fapt, probabil că ai putea crește temperatura de pe termostat și, prin urmare, îți poți face casa mai eficientă din punct de vedere energetic. Acest lucru este valabil mai ales în perioadele cele mai calde ale anului.

6. Poate fi folosit în orice cameră

Fie că ai un subsol extrem de umed sau un living umed, există un dezumidificator conceput special pentru acel spațiu. De fapt, multe dezumidificatoare populare pot fi utilizate în toate aceste spații din casă, pentru a asigura un mediu uscat.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase