Home » D:News » Un veteran de 91 de ani s-a vaccinat împotriva COVID-19. A făcut ultimul vaccin în urmă cu 85 de ani

Un veteran de 91 de ani s-a vaccinat împotriva COVID-19. A făcut ultimul vaccin în urmă cu 85 de ani

Publicat: 25.02.2021

Un veteran de război, în vârstă de 91 de ani s-a vaccinat anti-Covid la un spital din Cluj-Napoca. El le-a povestit cadrelor medicale că ultima dată s-a vaccinat contra variolei în urmă cu 85 de ani.

Sabin Husariu are 91 de ani și este veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și reprezentant al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala „Avram Iancu” Cluj. Veteranul s-a vaccinat la centrul de vaccinare amenajat la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

El le-a povestit cadrelor medicale că ultima dată s-a vaccinat contra variolei în anul 1936.

A trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave

„Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului. Singurul vaccin important făcut până acum a fost cel împotriva variolei, în urmă cu 85 de ani, pe când avea doar 6 ani. Acesta s-a născut într-o localitate defavorizată, cu tatăl refugiat, fiind copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani. Ultimul vaccin important i-a fost administrat în urmă cu 85 de ani, împotriva variolei”, au povestit, pe Facebook, reprezentanții spitalului clujean, potrivit Mediafax.

Sabin Husariu le-a mai spus cadrelor medicale că a ales să se vaccineze pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase