Home » D:News » Care este cea mai mare știucă pescuită vreodată în Franța?

Care este cea mai mare știucă pescuită vreodată în Franța?

Publicat: 25.02.2021

Despre știucă se spune că poate atinge o lungime mai mare de 150 cm și o greutate de până la 30 kg. De obicei, femelele sunt mai mari decât masculii. Vrei să afli care este cea mai mare știucă din Franța? Aceasta a fost prinsă în lacul Nantua, în luna mai 2013, de către Lionel Roux și avea lungimea de 140 cm.

În Franța, pescarii adoră să prindă pești răpitori, mai ales știucă. Unii au avut șansa de a prinde capturi impresionante și chiar de a stabili un nou record.

Top 10 cele mai mari exemplare de știucă pescuite în Franța:

  1. O știucă de 140 cm și 16,7 kg prinsă de Lionel Roux pe Lacul Nantua, în anul 2013

  2. O știucă de 138 cm prinsă de Adrien Morelli, în iunie 2009

  3. O știucă de 137 cm pescuită de Sylvain Legendre pe lacul Annecy, în data de 16 mai 2009

  4. O știucă de 137 cm și 19,4 kg pescuită de Philippe Coste și Arnaud Foissac în lacul de la barajul Pareloup

  5. O știucă de 136 cm prinsă de Adem Sinanagic în apele canalului Belfort

  6. O știucă de 136 cm pescuită în Rognaix, în regiunea Rhône-Alpes, în anul 2011

  7. O știucă de 135 cm și 19,2 kg prinsă de Joël Mougel în lacul Gerardmer, pe 8 septembrie 2012

  8. O știucă de 135 cm și 18,5 kg pescuită în lacul de la barajul Crescent

  9. O știucă de 134,8 cm pescuită de Vincent Guion în apele lacului Serre Ponçon

  10. O știucă de 134,5 cm prinsă de Benjamin Zill pe lacul Alpine, în anul 2018.

Aventura la pescuit la feeder

Pescuitul la știucă este preferat de cei care vor să se laude cu cele mai mari capturi la pești răpitori. De regulă ei preferă să prindă un pește răpitor, în loc de crap sau caras. Probabil au o satisfacție mai mare, în plus, aceste tipuri de pești (cum este știuca și bibanul) au un gust excelent și pot fi gătiți în multe moduri.

Fie că este vorba despre lacuri sau alte cursuri de apă, pescarii aleg lansete feeder Baracuda și năluci de top (năluci hard, năluci metalice, năluci reactive) pentru a le lansa cu dibăcie în apă, în așteptarea atacului.

Fiecare pescar cu experiență va avea cu siguranță o trusă completă cu năluci corespunzătoare pentru pescuitul la feeder, care este o metodă simplă și ușor de practicat. Lansetele de feeder sunt bune și pentru pescari profesioniști și pentru cei începători. Nălucile de tip shad sunt preferate de pescari, pentru că au corpul foarte asemănător cu al unui pește, ce atrage pe răpitori.

Orice pescar are propriile lui secrete și strategii de capturare a peștilor, pe care de obicei nu le dezvăluie. Probabil mulți au văzut un pescar care stă în picioare, până la talie în apă și aruncă în mod periodic momeala cu lansete speciale. Apoi are răbdare, stă și așteaptă peștele să atace și când simte asta, reacționează rapid la ridicarea lansetei.

Una din cele mai vechi și populare metode este și pescuitul la muscă care se aplică la o mare varietate de specii de pești din care fac parte și răpitorii: știuca și bibanul. Prin această metodă se prinde ușor și somn, crap și păstrăv.

Pescarii care au acest hobby consideră că pescuitul este un fel de recreere și divertisment pentru suflet, un mod de a petrece o vacanță liniștită în orice moment din an. Procesul de pescuit este îndelungat, deci consumator de timp, dar merită pentru relaxare și pentru sănătatea mentală. Succesul unei capturi mari depinde de noroc, alegerea unui loc bun, condiții ale vremii și experiență la pescuit. Desigur, este importantă și calitatea sculelor de pescuit.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase