Home » D:News » O profesoară din Italia a lăsat moștenire 25 de milioane de euro unor spitale și organizații

O profesoară din Italia a lăsat moștenire 25 de milioane de euro unor spitale și organizații

O profesoară din Italia a lăsat moștenire 25 de milioane de euro unor spitale și organizații
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 01.03.2021

O profesoară din Italia, ieșită la pensie, a lăsat moștenire 25 de milioane de euro unor spitale, organizații de caritate și oameni. Nu a uitat nici de femeia care a asistat-o ​​în ultimele luni de viață, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro.

Edmonda Marisa Cavanna a murit pe 9 decembrie anul trecut, la vârsta de 96 de ani, la Genova, lăsând 25 de milioane de euro moștenire, conform Corriere della Sera.

Mai mult, italianca și-a scris și necrologul, în care amintește cu afecțiune de un lung șir de medici și foști elevi.

Surpriza a venit odată cu deschiderea testamentului. De moștenire beneficiază 16 instituții, inclusiv Spitalul Gaslini sau spitalul Galliera din capitala Liguriei, la care vor ajunge și banii din vânzarea vilei în care trăia fosta profesoară, în valoare de 3 milioane de euro.

Femeia nu vorbea despre actele de caritate, ci le făcea

Bani vor primi și nepoata femeii, câțiva prieteni, curatorul care după 30 de ani încă i se adresa cu „dumneavostră”. Profesoara nu a uitat nici de femeia care a asistat-o ​​și a tratat-o ​​în ultimele luni, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro.

Cei care au cunoscut-o pe femeie spun că aceasta nu vorbea despre actele de caritate, ci le făcea. Extrem de religioasă, femeia nu s-a căsătorit niciodată și a trăit destul de retrasă, potrivit Mediafax.

Cercetare și achiziționarea de aparatură

Printre alte organizații care vor beneficia de moștenire, Asociația italiană pentru cercetarea cancerului primește 5 milioane de euro. Alte instituții sunt: Amnesty International, Prieteni fără frontiere, Salvați copiii, Fundația Don Carlo Gnocchi, Asociația italiană a prietenilor lui Roul Follereau, etc.

Spitalelor cărora le-a lăsat bani fosta profesoară le-a cerut să îi folosească nu pentru întreținerea spitalului, ci pentru cercetare și achiziționarea de aparatură.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase