Home » D:News » Roboţii viitorul producţiei automatizate

Roboţii viitorul producţiei automatizate

Roboţii viitorul producţiei automatizate
Publicat: 04.03.2021

Roboţii nu mai sunt personaje de film science fiction, sunt parte din realitatea de zi cu zi. De fapt sunt uneltele care ajută la automatizarea liniilor de producţie în numeroase industrii.

Sunt investiţii sigure în optimizarea unei afaceri, sunt elementele esenţiale care facilitează dezvoltarea. În rândurile următoare vom descoperi în ce industrii sunt utilizaţi roboţii şi care sunt avantajele utilizării acestora.

Roboţii şi industria auto

Industria auto este una dinamică şi necesită flexibilitate, maximă din partea producătorilor. Chiar dacă resursa umană continuă să fie de bază, pe anumite segmente s-a trecut şi la automatizarea liniei de producţie şi asamblare. Totuşi utilizarea roboţilor nu doar că a schimbat modul de realizare modului de proiectare, asamblare şi realizare a activităţii în industria auto. Cu ajutorul roboţilor se realizează lucrări mai fine, mai complexe, la fel de calitative. Roboţii nu uita, sunt setaţi facil şi îndeplinesc la fel aceiaşi sarcina, în plus aceştia nu obosesc.

Braţe robotice în stocarea şi manipularea materialelor

Roboții şi brațele robotice au devenit echipamente echipamente indispensabile în anumite sectoare ce presupun operațiuni simple de sortare şi manipulare a materialelor. Dealtfel sunt utilizaţi în liniile de ambalare şi etichetare, cu succes. Dacă inițial au fost utilizaţi pentru a acoperi deficitul de mână de lucru, ulterior au fost preferați în detrimentul oamenilor, datorită randamentului ridicat şi a faptului că puteau fi utilizați în procesele de sortare şi manipulare, fără limită de timp. Astfel activitatea putea funcţiona nonstop, fapt ce a dus la dublarea, sau chiar triplarea volumului de lucru.

Roboți folosiți pentru sudare

Roboții industriali sunt flexibili şi pot fi utilizaţi în diferite proiecte industriale. Reușesc prin repetitivitate simplificată să îndeplinească sarcini greu de realizat doar prin resurse umane. Când vine vorba de astfel operațiuni de finețe şi precizie, clar sunt mai eficienți şi mai versatili. Ţinând cont şi de particularităţile operaţiunii şi de faptul că dăunează sănătăţii, utilizarea roboţilor, pare cea mai naturală alegere în acest domeniu.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase