Home » D:News » Disney închide cel puțin 60 de magazine din America de Nord

Disney închide cel puțin 60 de magazine din America de Nord

Disney închide cel puțin 60 de magazine din America de Nord
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 07.03.2021

Disney va închide cel puțin 60 de magazine din America de Nord și se va concentra pe comerțul electronic. Compania evaluează, de asemenea, o reducere semnificativă a magazinelor din Europa.

Walt Disney Co va închide cel puțin 60 de  magazine în America de Nord anul acesta, reprezentând aproximativ 20% din magazinele sale din întreaga lume, deoarece își reînnoiește platformele de cumpărături digitale pentru a se concentra pe comerțul electronic, scrie Reuters.

Compania de media și divertisment evaluează, de asemenea, o reducere semnificativă a magazinelor din Europa, a spus un purtător de cuvânt, adăugând că locațiile din Japonia și China nu vor fi afectate.

Disney nu a spus câți oameni își vor pierde locul de muncă

Disney administrează în prezent aproximativ 300 de magazine Disney în întreaga lume. Compania nu a spus câți oameni își vor pierde locul de muncă ca urmare a închiderilor. Consumatorii s-au orientat spre cumpărături pe internet, în pandemie.

„În timp ce comportamentul consumatorului s-a orientat spre cumpărături online, pandemia globală a schimbat și așteptările consumatorilor”, a declarat Stephanie Young, președintele diviziei produselor de consum și jocurilor Disney, potrivit Mediafax.

„Intenționăm să creăm o experiență mai flexibilă și interconectată”

Disney vrea să-şi dezvolte platforma de vânzări „shopDisney” şi să o integreze mai bine în aplicaţiile mobile ale parcurilor sale de distracții.

„Intenționăm să creăm o experiență de comerț electronic mai flexibilă și interconectată, care să ofere consumatorilor acces ușor la produse unice și de înaltă calitate în toate francizele noastre”, a spus Young.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase