Home » D:News » Românca cu COVID-19 care a născut 4 copii sănătoși era pregătită pentru trei copilaşi

Românca cu COVID-19 care a născut 4 copii sănătoși era pregătită pentru trei copilaşi

Românca cu COVID-19 care a născut 4 copii sănătoși era pregătită pentru trei copilaşi
Credit foto: Pixabay
Publicat: 11.03.2021

Femeia de 37 de ani bolnavă de COVID-19 care a născut la Spitalul de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași patru băieți era pregătită pentru trei copilaşi. Ultimul, de care familia a aflat la ecografie, este considerat a fi minunea ei.

Liliana, în vârstă de 37 de ani, din Suceava, infectată cu SARS-CoV-2, a adus miercuri pe lume 4 copii la maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi.

Gabriel Martinescu, managerul spitalului, spune că pacienta a aflat săptămâna trecută că este infectată, în urma unui control de rutină.

„Vorbim de o reuşită medicală a echipei de la Maternitatea Elena Doamna. Este vorba de o premieră medicală referitoare la o pacientă pozitivă la COVID-19 care a adus pe lume patru băieţei sănătoşi”, povesteşte managerul spitalului.

Ce implică protocolul în cazul femeilor însărcinate cu COVID-19

Gravidele infectate cu virusul SARS-CoV-2 intră într-un circuit separat, izolat de celelate paciente. Protocolul impune testarea bebeluşului imediat după ce este născut, astfel că mamei nu i-a fost permis să-și ţină copiii în braţe. Operaţia de cezariană a durat aproape 3 ore, iar echipa a fost formată din 10 persoane.

Proaspăta mămică se simte bine şi simtomele aproape au dispărut.

„Mirosul şi gustul au fost un pic alterate şi ieri şi alaltăieri (am simţit n.r.) o uşoară stare febrilă pe care nu o mai am”, povesteşte Liliana, potrivit Mediafax.

Familia Bălan era pregătită pentru trei copilaşi. Ultimul, de care au aflat la ecografie, este considerat a fi minunea lor. Părinţii s-au gândit din timp ce prenume să le pună celor mici – Alexandru, Robert, Lucian şi Luca, cel de-al patrulea micuţ care a venit să întregească familia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase