Home » D:News » Cât de mult este redusă transmiterea coronavirusului după vaccinare

Cât de mult este redusă transmiterea coronavirusului după vaccinare

Publicat: 15.03.2021
Cât de mult este redusă transmiterea coronavirusului după vaccinare
Credit foto: Shutterstock

Transmiterea coronavirusului a fost redusă la jumătate după vaccinare, arată un studiu britanic citat vineri de autoritățile scoțiene.

Eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 înregistrate deja este confirmată, cel puțin parțial, și împotriva transmisiei virusului către alții, potrivit unui studiu britanic citat vineri de autoritățile scoțiene, scrie ANSA.

Studiul, realizat pe 300.000 de persoane de Universitatea din Glasgow și Public Health Scotland și descris drept „foarte încurajator”, indică o scădere cu 30% a transmiterii după prima doză de vaccin și cu 54% după rapel.

23 de milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie

Anterior, cercetările efectuate pe întreaga populație scoțiană creditaseră eficacitatea masivă a vaccinurilor împotriva infecției cu COVID-19, cu o scădere de peste 80% a internărilor în spitale după o singură doză de Pfizer și de 90% după o doză de AstraZeneca, potrivit Mediafax.

Marea Britanie a vaccinat până acum aproximativ 23 de milioane de persoane, folosind aproximativ în aceeași măsură AstraZeneca și Pfizer. Și a înregistrat o incidență extrem de limitată a efectelor secundare grave.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase