Home » D:News » Un experiment cu lupa a decurs cum nu se poate mai prost. 2.000 m2 de gazon au fost cuprinși de flăcări

Un experiment cu lupa a decurs cum nu se poate mai prost. 2.000 m2 de gazon au fost cuprinși de flăcări

Un experiment cu lupa a decurs cum nu se poate mai prost. 2.000 m2 de gazon au fost cuprinși de flăcări
Sursa foto: South China Morning Post/ Youtube
Publicat: 17.03.2021

Un bărbat a cauzat un incendiu uriaș în Zona Internațională de Turism din Shanghai în timp ce încerca să îi demonstreze fiului său că o lupă poate aprinde un foc, au explicat reprezentanții poliției.  

Incidentul a avut loc pe un gazon al parcului ecologic din zonă la data de 21 februarie, însă imaginile cu incendiul au fost date publicității recent. Nimeni nu a fost rănit, au mai spus polițiștii.

Bărbatul, al cărui nume este Liu, și-a dus fiul în vârstă de 10 ani la un parc într-o după-amiază. Ajuns acolo, Liu s-a decis să folosească o lupă pentru a concentra razele soarelui pe un petic de iarbă, scrie Shanghai Daily.

Peste 2.000 de metri pătrați de gazon, făcuți scrum

După ce flăcările au început să se extindă cu repeziciune, Liu a fugit cu fiul său de la fața locului și a anunțat incendiul la autorități, însă nu a spus și cine l-a cauzat, potrivit spuselor polițiștilor.

Atunci când pompierii au sosit la fața locului, peste 2.000 de metri pătrați de gazon erau deja făcuți scrum și focul încă ardea. Din fericire, pompierii au reușit să țină sub control flăcările și să stingă incendiul.

Bărbatul nu se aștepta ca experimentul său cu lupa să producă un asemenea incendiu

După ce au verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, polițiștii l-au identificat pe Liu. Apoi, la data de 24 februarie, Liu s-a trezit cu forțele de ordine la ușa sa.

Liu a recunoscut că el a provocat incendiul și a spus că nu se aștepta ca experimentul său cu lupa să producă un asemenea incendiu. Liu a mai spus că nu adusese nimic cu el care ar fi putut să stingă flăcările. Liu a primit un avertisment și va trebui să plătească compensații pentru pagubele provocate în parc.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Sovieticii au descoperit, din greșeală, „Porțile Iadului”, iar apoi le-au dat foc. Zeci de ani mai târziu, flăcările încă nu s-au stins

Imagini dramatice: O femeie îşi riscă viaţa pentru a salva un koala din flăcări, în Australia

O groapă misterioasă din SUA a început să scuipe, din senin, flăcări de circa 3 metri şi jumătate

Cum au stins rușii incendiul izbucnit la o sondă petrolieră cu un tun antitanc

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase