Home » D:News » Pfizer consideră că este o „oportunitate semnificativă” să crească prețul vaccinului împotriva COVID-19

Pfizer consideră că este o „oportunitate semnificativă” să crească prețul vaccinului împotriva COVID-19

Pfizer consideră că este o „oportunitate semnificativă” să crească prețul vaccinului împotriva COVID-19
Credit foto: Profimedia
Publicat: 17.03.2021

Executivii Pfizer au informat investitorii despre „oportunitatea semnificativă” de a crește prețurile vaccinului Pfizer-BioNTech, anunță Business Insider.

Vorbind la conferința virtuală Barclays Global Healthcare, doi oficiali ai companiei, – Frank D’Amelio, CFO și Chuck Triano, vicepreședinte senior pentru relația cu investitorii – au declarat că Pfizer va avea șansa de a crește prețurile pentru vaccin atunci când COVID-19 va trece din starea de pandemie la o situație endemică.

D’Amelio spune că odată cu reluarea „condițiilor normale de piață”, în timp, ar exista șansa ca firma să profite de oportunități dintr-o „perspectivă a cererii … și a prețurilor”.

O parte din noul normal

Cei doi au adăugat că, pentru a rămâne protejați, oamenii ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin pentru a consolida imunitatea și eficacitatea împotriva variantelor emergente de COVID-19.

În plus față de rapelurile anuale regulate, acest ciclu de vaccinare poate deveni o parte din noul normal.

O vaccinare anuală devine din ce în ce mai probabilă

„Credem că devine din ce în ce mai probabil să aibă loc o vaccinare anuală”, a spus D’Amelio, menționând că Pfizer nu a văzut pandemia sau acțiunile de vaccinare rezultate ca pe un eveniment singular, potrivit Mediafax.

Compania intenționează să crească numărul de doze de vaccin pe care le poate furniza până la sfârșitul lunii iulie, sporind capacitățile de producție și lanțul de aprovizionare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase