Home » D:News » Centrele de vaccinare vor afișa, din 1 aprilie, vaccinul pe care îl folosesc

Centrele de vaccinare vor afișa, din 1 aprilie, vaccinul pe care îl folosesc

Publicat: 24.03.2021
Centrele de vaccinare vor afișa, din 1 aprilie, vaccinul pe care îl folosesc
O fiolă cu vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Sursa foto: Profimedia

Fiecare centru de vaccinare va avea afișat, din 1 aprilie, tipul de vaccin pe care îl folosește, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiţă. Totodată, din 13 aprilie se deschid alte 125 de cabinete de vaccinare.

Astfel, din 1 aprilie orice persoană care își va face programare într-un centru de programare sau va opta să treacă în lista de așteptare va știi de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel centru.

De asemenea, se va cunoaște timpul de așteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare, cu mențiunea că timpul de așteptare poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului respectiv și de tipul persoanelor care sunt înscrise în listă: „Dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, este posibil ca timpul să fie mai lung, deoarece sunt preluate cu prioritate persoanele care aparțin de etapa a doua”.

Totodată, medicul Valeriu Gheorghiţă a afirmat că din data de 6 aprilie urmează să crească numărul de persoane care se vaccinează în cabinete de la 60 la 90 de persoane pe zi: „Vom crește astfel capacitatea de vaccinare a fiecărui centru, iar din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi care vor utiliza vaccinul Pfizer. Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul județelor care nu au primit cabinetele noi deschise pe data de 20 martie, cu prioritate pentru județele care au avut cea mai mare rată de incidență”.

Valeriu Gheorghiță: Ritmul de vaccinare va crește semnificativ în aprilie

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, estimează că în aprilie va crește semnificativ numărul persoanelor care se vaccinează în fiecare zi. Doar în centrele Pfizer vor fi aproximativ 80.000 de persoane vaccinate zilnic.

Medicul Valeriu Gheorghiță susține că până la finalul primăverii, numărul persoanelor vaccinate în România ar putea fi mai mare de 100.000, în fiecare zi.

„Estimăm ca ritmul va crește semnificativ în a doua parte a lunii aprilie. După jumătatea lunii aprilie, doar la centrele Pfizer vor fi 80.000 de persoane în fiecare zi la care se vor adăuga persoanele vaccinate cu celelalte tipuri de vaccin. Dacă jumătate din medici de familie acceptă să se alăture campaniei, estimăm că de la 10 persoane vaccinate în fiecare zi într-un cabinet vom avea 50.000 de persoane vaccinate într-o zi, suplimentar, în toată țara”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 mai spune că probabil, înainte de Paște, în România vor fi aproape 4 milioane de persoane vaccinate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase