Home » D:News » Cum să alegeți un colțar de living potrivit pentru dvs

Cum să alegeți un colțar de living potrivit pentru dvs

Cum să alegeți un colțar de living potrivit pentru dvs
Credit foto: Unsplash
Publicat: 24.03.2021

Cumpărați o nouă casă sau v-o renovați pe cea veche? Oricare ar fi situația, știți că aveți nevoie de mobilier. Iar cel mai bun mod de a vă asigura că aveți cât mai mult loc pentru stat jos e să vă achiziționați o canapea secțională, în formă de L. Aceste colțare de living sunt cât se poate de eficiente și plăcute din punct de vedere vizual.

Dacă faceți cumpărături pentru o canapea nouă, este foarte probabil să luați în considerare cumpărarea unui colțar. Sau poate că ați decis deja că este ceea ce doriți, dar încă navigați prin toate opțiunile diferite aflate la dispoziția dvs.

În acest articol, vă vom explica cum vă puteți alege canapeaua în formă de L, pentru a obține cele mai bune rezultate pentru sufrageria dvs.

Ce este un colțar?

După cum am menționat, aceste coltare living in forma de L sunt canapele excelente pentru economisirea spațiului și pot fi găsite online la cele mai bune prețuri.

Poate cel mai bun loc pentru a începe este definirea a ceea ce este un colțar. Este destul de simplu, desigur. Un colțar este o canapea care are un colț parțial de-a lungul său, astfel încât unele poziții sunt în unghi drept față de celelalte. Cele mai multe sunt în formă de L, astfel încât o margine este mai scurtă decât cealaltă, deși este perfect posibil ca ele să aibă lungimi egale. Majoritatea modelelor de colțare de living sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și configurații.

De ce să alegeți un colțar?

Există câteva motive pentru care oamenii iubesc colțarele. În primul rând, ele sunt o modalitate foarte eficientă de a folosi spațiul și nu încurajează dezordinea într-o cameră la fel de mult ca utilizarea unei canapele și a unor fotolii obișnuite. Acest lucru se datorează parțial faptului că acestea oferă atât de multe locuri de șezut fără a fi nevoie de alte scaune, și parțial faptului că funcționează atât de bine atunci când sunt împinse într-un colț. Acest lucru vă oferă mai mult spațiu de podea în mijlocul camerei, făcând-o să arate mai mare și mai spațioasă.

O altă caracteristică excelentă a colțarelor este cât sunt de confortabile. Toată lumea iubește să se așeze la colț și poate să-și ridice picioarele în sus și să se relaxeze. Și, la urma urmei, dacă canapeaua va ajunge să fie cea mai utilizată piesă de mobilier, așa cum este pentru majoritatea oamenilor, poate că are sens să aveți un colțar mare și confortabil pe care vă puteți întinde și să nu vă faceți griji de fotolii.

Celălalt avantaj al colțarelor este cât de sociabile sunt. Fie că este vorba de o familie sau un grup de prieteni care vorbesc sau vizionează un film, un colțar îi aduce pe toți împreună.

Aveți nevoie de un colțar de stânga sau dreapta?

Aproape orice alt element de mobilier pe care îl cumpărați este simetric, deci nu trebuie să vă faceți griji despre direcția în care merge. Cele mai multe colțare au totuși o margine lungă și o margine mai scurtă și, în funcție de modul în care este așezată camera dvs. și unde doriți ca canapeaua să fie poziționată, acest lucru ar putea fi extrem de important. Dacă colțul și marginea scurtă sunt în dreapta, atunci când vă uitați la ea din față, îndreptat spre cea mai lungă margine, atunci este un colțar de dreapta. Evident, dacă colțul și marginea scurtă sunt în stânga, atunci este un colțar de stânga.

Deci, cum decideți ce aveți nevoie? Depinde foarte mult de locul din cameră în care poziționați canapeaua. Dacă va fi plasat într-un colț, atunci ar putea fi evident imediat că un perete are mai mult spațiu decât altul, mai ales dacă unul este întrerupt de un șemineu, o ușă sau de rafturi încorporate, de exemplu. Dacă acesta este cazul, trebuie să vă asigurați că canapeaua este poziționată astfel încât marginea mai scurtă să se așeze pe peretele mai scurt.

În alte cazuri, ar putea depinde doar de modul în care doriți ca camera să funcționeze. În funcție de locul în care sunt plasate ușile, unde este pus televizorul și așa mai departe. Lucrul important este să vă gândiți la acest aspect înainte de a plasa o comanda și apoi asigurați-vă că comandați canapeaua potrivită.

Ce stil de colțar vă doriți?

La fel ca și canapelele standard, colțarele sunt disponibile într-o varietate de stiluri; piele sau țesătură, clasică sau modernă, cu sau fără brațe, cadru din lemn sau cadru metalic, cu sau fără picioare etc. În cele mai multe cazuri, acest lucru se rezumă pur și simplu la preferințele personale și la ceea ce se va potrivi gustului, bugetului și designului casei dvs.

Alegerea materialelor este foarte personală, dar merită totuși să ținem cont de avantajele și dezavantajele fiecăruia. Colțarele din stofă pot fi uneori mai moi și mai confortabile, în special pe vreme foarte caldă sau rece și nu se vor zgâria sau uza la fel ca pielea. Canapelele din stofă sunt, de obicei, și puțin mai ieftine. Pe de altă parte, colțarele din piele pot fi deosebit de elegante și pot oferi unui spațiu un aspect de înaltă calitate. De asemenea, nu rețin praful și alți alergeni, deci pot fi mai bune pentru persoanele care suferă de alergii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase