Home » D:News » Canalul Suez, blocat de o navă cargo de gabarit mare care a eşuat. Tranzitul a zeci de alte nave a fost afectat

Canalul Suez, blocat de o navă cargo de gabarit mare care a eşuat. Tranzitul a zeci de alte nave a fost afectat

Publicat: 25.03.2021
Canalul Suez, blocat de o navă cargo de gabarit mare care a eşuat. Tranzitul a zeci de alte nave a fost afectat
Sursa foto: Profimedia

Canalul maritim Suez, care face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană, a fost blocat de o navă cargo de gabarit mare, care a eşuat din cauza rafalelor puternice de vânt, blocând tranzitul a zeci de alte vase.

Nava Ever Given, care are lungimea de aproximativ 400 de metri, lăţimea de 59 de metri şi gabaritul de 200.000 de tone, a eşuat miercuri dimineaţă, blocându-se perpendicular pe lungimea Canalului Suez, în Egipt.

Nava portcontainer, înregistrată în Panama şi utilizată de compania taiwaneză Evergreen Marine, se deplasa din China spre portul olandez Rotterdam, potrivit BBC News. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit în incident.

Repercusiuni majore asupra comerţului internaţional

Din cauza incidentului maritim, zeci de alte nave au fost blocate, în ambele direcţii, pe Canalul Suez, care face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană, oferind cea mai scurtă rută maritimă între Asia şi Europa. Aproximativ 12% dintre schimburile comerciale globale tranzitează Canalul Suez, potrivit Mediafax.

Autorităţile egiptene au mobilizat nave şi excavatoare în efortul de repunere în circulaţie a navei, care ar fi eşuat din cauza rafalelor puternice de vânt. Incidentele de acest tip sunt rare, dar „pot avea repercusiuni majore asupra comerţului internaţional”, afirmă expertul dr. Sal Mercogliano.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase