Home » D:News » Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, susține creșterea taxelor pentru companii

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, susține creșterea taxelor pentru companii

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, susține creșterea taxelor pentru companii
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 11.04.2021

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat on din lume, a declarat că sprijină creșterea taxelor pentru companiile americane, relatează BBC.

Comentariile vin în comdițiile în care președintele american Joe Biden ia în calcul creșterea taxelor pentru companii de la 21% la 28%.

Creșterea ar contribui la planul masiv de cheltuieli pentru modernizarea drumurilor, porturilor, conductelor de apă și internetului din America. În discursul său, Biden a ales Amazon ca un exemplu de companie care plătește prea puțin.

Jeff Bezos a declarat că Amazon a susținut „concentrarea pe infrastructură” a lui Biden și a cerut democraților și republicanilor să „lucreze împreună” și să ajungă la un compromis.

Bezos nu a spus dacă Amazon va sprijini și alte propuneri fiscale ale Casei Albe

„Recunoaștem că această investiție va necesita concesii din partea tuturor părților – atât în ​​ceea ce privește specificul a ceea ce este inclus, cât și modul în care se plătește (susținem o creștere a ratei impozitului pe profit)”, a spus Bezos într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Amazon se diferențiază astfel de poziția republicanilor și a grupurilor de lobby de top, care s-au pronunțat deja împotriva creșterii impozitelor, despre care susțin că ar afecta creșterea economică.

În declarația sa, Bezos nu a spus dacă Amazon va sprijini celelalte propuneri fiscale ale Casei Albe. Acestea vizează creșterea impozitelor asupra profiturilor obținute de companiile americane în străinătate. În 2020, Amazon a plătit o rată efectivă a impozitului pe venit de 9,4%, potrivit Institutului pentru impozitare și politici economice.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase