Home » D:News » Moment istoric. Nora Al-Matrooshi, prima femeie astronaut din Emiratele Arabe Unite

Moment istoric. Nora Al-Matrooshi, prima femeie astronaut din Emiratele Arabe Unite

Moment istoric. Nora Al-Matrooshi, prima femeie astronaut din Emiratele Arabe Unite
Sursa foto: Mohammed Bin Rashid Space Centre
Publicat: 14.04.2021

Nora Al-Matrooshi scrie istorie în Emiratele Arabe Unite. Este prima femeie astronaut din ţară. Ea şi Mohammed Al-Mulla au fost selectaţi din peste 4.000 de candidaţi.

Alături de Mohammed Al-Mulla (32 de ani) face parte din ultima serie de astronauţi acceptaţi în programul Centrului Spaţial Mohammed Bin Rashid (MBR) din Emiratele Arabe Unite.

Anunţul a fost făcut pe Twitter chiar de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al ţării. Cei doi au fost selectaţi din peste 4.000 de candidaţi.

„Naţiunea mi-a oferit clipe de neuitat astăzi. Îmi propun să muncesc din greu pentru a lua parte la momente istorice şi realizări ce vor fi gravate pentru eternitate în memoria poporului nostru”, a scris pe Twitter Nora Al-Matrooshi, înainte de a le mulţumi conducătorilor şi echipei de la Programul de astronauţi din Emiratele Arabe Unite. „Pregătirile şi munca încep de acum”, promite tânăra.

Fă ceea ce te face fericit

Nora Al-Matrooshi s-a născut în 1993 şi e licenţiată în inginerie mecanică, la Universitatea din Emiratele Arabe Unite, relatează CNN. „Pasiunea ei pentru spaţiul cosmic a început de la o vârstă fragedă”, se arată în videoclipul de prezentare, potrivit Mediafax.

Tânăra susţine că trăieşte după deviza „Fă ceea ce te face fericit”, iar visul său pare pe cale să se îndeplinească. Alături de echipa NASA şi de colegul său, Mohammed Al-Mulla, pilot comercial născut în 1988, se va pregăti pentru viitoarele explorări spaţiale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase