Home » D:News » Universitatea București, prima din țară în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings

Universitatea București, prima din țară în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings

Universitatea București, prima din țară în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings
Sursa foto: Universitatea din București
Publicat: 22.04.2021

Universitatea din București (UB) ocupă prima poziție pe plan național în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021. Ea este urmată Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice din București, precum și de Universitatea Politehnica din București.

Conform clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, Universitatea din București se poziționează în marja 301-400, din 1.115 instituții participante.

UB figurează la 8 categorii din cele 17 analizate, evidențiindu-se în domenii precum „Quality Education”, „Gender Equality”, „Peace, Justice and Strong Institutions”, „Reduced Inequalities” și „Decent Work and Economic Growth”.

Astfel, Universitatea din București se află pe locul 44 din 966 de instituții la categoria „Quality Education” și pe locul 38 din 776 de instituții la categoria „Gender Equality”, în timp ce la categoria „Peace, Justice and Strong Institutions” se clasează în marja 101-200, iar în domeniile „Reduced Inequalities” și „Decent Work and Economic Growth”, UB se încadrează în marja 201-300.

Criteriile după care sunt clasificate instituțiile de învățământ

„Detaliind, rezultatele Universității din București poziționează instituția drept prima universitate din România la categoriile ‘Quality Education’, ‘Gender Equality’ și ‘Peace, Justice and Strong Institutions’”, se arată într-un comunicat al universității.

Conform acestuia, criteriile în funcție de care sunt clasificate instituțiile de învățământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Topul evidențiază impactul universităților asupra societății, pe baza succesului acestora în atingerea unor obiective.

În clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021, Universitatea din București este urmată, în marja 401-600, de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Academia de Studii Economice din București, precum și de Universitatea Politehnica din București.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase