Home » D:News » Când poate fi disponibil medicamentul pentru tratarea COVID-19 la domiciliu

Când poate fi disponibil medicamentul pentru tratarea COVID-19 la domiciliu

Când poate fi disponibil medicamentul pentru tratarea COVID-19 la domiciliu
Albert Bourla, CEO Pfizer / Credit foto: Profimedia
Publicat: 30.04.2021

Un medicament oral experimental al lui Pfizer pentru tratarea COVID-19 la primul semn de boală ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului, a declarat CEO-ul companie, Albert Bourla, pentru CNBC.

Compania, care a dezvoltat primul vaccin autorizat COVID-19 din SUA împreună cu producătorul german BioNTech, a început în martie un studiu clinic pentru testarea unei noi terapii pentru boală. Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente și funcționează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celulele umane.

Astfel de inhibitori sunt utilizați pentru tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și hepatita C.

Dacă studiile clinice merg bine și Food and Drug Administration îl aprobă, medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârșitul anului, a declarat Bourla pentru CNBC.

Medicamentul ar putea aduce schimbări majore

Experții în sănătate spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea aduce schimbări majore, în condițiile în care persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosi în afara spitalelor. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluția bolii și va preveni internarea în spital.

În plus față de medicament, Pfizer își testează vaccinul la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani. Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, spun oficialii din sănătate publică și experții în boli infecțioase.

La începutul acestei luni, compania a cerut FDA să își extindă autorizația de vaccinare la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani după ce s-a constatat că dozele sunt 100% eficiente, într-un studiu.

Bourla a declarat că este „foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului pentru adolescenți.

Șeful BioNTech: Vaccinu Pfizer , eficient și împotriva variantei indiene

Pe de altă parte, omul de știință care a fondat și dirijează BioNTech, Ugur Sahin, a afirmat că vaccinul Pfizer e eficient și împotriva variantei indiene. Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, potrivit lui Sahin.

Ugur Sahin a explicat că testele de laborator sunt încă în desfășurare, dar „varianta indiană are mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora s-a demonstrat că funcționează vaccinul nostru”, conform La Repubblica.

Sahin a adăugat, de asemenea, că vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi autorizat în China „cel târziu în iunie”.

„Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populație. Biotehnologia studiază, de asemenea, siguranța vaccinului său asupra copiilor. Dar numai când avem date complete putem recomanda și vaccinarea”, a spus Sahin, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește durata protecției, Sahin afirmă: „Datele privind vaccinurile ne arată că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului. O a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima și din nou periodic la fiecare 12 -18 luni”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase